OSLO: Norske medier har fått med seg den sørlandske trippelen under Spellemann 2011 i går. Jonas Alaska ble "Årets nykommer", Honningbarna vant den prestisjetunge rockeprisen, mens Shining, med kristiansanderne Bernt Moen og Håkon Sagen, ble "Årets innovatør".

Spesielt er det Jonas Alaska, som var nominert i tre kategorier, og Honningbarna, med to nominasjoner, som blir nevnt.

Aftenposten mener Spellemannjuryen har blitt dristigere, og nevner at etablerte artister som Kaizers Orchestra, Marit Larsen, Maria Mena, Odd Nordstoga og Sivert Høyem måtte dra hjem uten pris.

"Mens det er liten tvil om at Kaizers Orchestra publikumsmessige er Norges største rockeband i øyeblikket, gikk prisen i den ettertraktede kategorien rock til de fortsatt svært unge Honningbarna. De gikk ut videregående i fjor."

Videre skriver de følgende om Alaska:

"Ferskingen Jonas Alaska var nominert til tre priser, men måtte nøye seg med prisen for "Årets nykommer".

VG-kommentator Stein Østbø fokuserer i sin kommentar på utfordringene rundt Spellemannshowet. Både når det gjelder å gi alle prisvinnerne sendetid, men også rundt hvem som fortjener en nominasjon og hvem som gjerne ikke gjør det. Han skriver blant annet følgende:

"Da hjelper det ikke at selve sendingen blir gjennoført prikkfritt. Noen blir stående utenfor, uten å fortjene det. For å si det med hedersprisvinner Jan Eggum — alarmen går. Uten at Spellemann og NRK hører det. Da får vi heller forsterke oppfordringen via Honingbarna, som i går vant rock-klassen for "La alarmane gå". Og gå og gå..."