KRISTIANSAND : — Det var et fantastisk bra møte. Vi gikk smilende ut alle sammen, sier Gavigan, tillitsvalgt i Film- og teaterteknisk forening.

De tillitsvalgte og ledelsen i Kilden møttes i ettermiddag for å diskutere de vanskelige arbeidsforholdene i Kilden. De ansatte har kritisert ledelsen for høyt arbeidspress og manglende styring. I et brev til ledelsen krevde de ansatte at det ble ryddet opp i kaotiske tilstander og ukontrollert bruk av overtid.

Løpende dialog

Gavigan opplyser at det var full enighet mellom ledelsen og de tillitsvalgte under møtet.

— Vi vil komme med en fellesuttalelse litt senere. Der står egentlig alt jeg har å si. Men vi er enige om alt. Så vi ser veldig lyst på veien videre, sier Gavigan.

I uttalelsen skriver ledelsen og de tillitsvalgte at de er blitt enige om å ha jevnlige møter i tiden fremover. I tillegg skal de ha en løpende dialog om enkeltspørsmål.

Det heter også at alle er opptatt av at overtiden blir holdt innenfor en lovlig og forsvarlig ramme.

Totalt skal 16 personer ha deltatt under møtet. Ti fra ledelsen og seks personer fra de fire forskjellige fagforbundene.

Stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius har onsdag ettermiddag og kveld ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser. Det har heller ikke de administrative lederne ved Opera Sør, Agder teater, KSO eller Kilden kulturdrift.

Krevde opprydning

I brevet som ble sendt til ledelsen krevde de tillitsvalgte flere konkrete tiltak, blant annet at ansvar skal delegeres til fagledere og at det opprettes bemanningsplaner. De tillitsvalgte krevde også en opprydning i en rekke ansettelsesforhold og en avklaring av ansvarsområder.

I brevet, som Fædrelandsvennen tidligere har omtalt, het det blant annet følgende:

"Vi opplever alvorlige mangler ved den grunnleggende organiseringen av arbeidet (organisasjonsstruktur, kommandolinjer, kartlegging av oppgaver, ansvarsområder etc). Vi famler i blinde og opplever oss i høy grad som prøvekaniner. Dette fører som sagt til ineffektiv drift og slitasje men dette leder også til at tilliten til ledelsen er blitt alvorlig svekket."

- Storm i vannglass

Etter møtet onsdag kveld sier Christian Gavigan at hele saken har vært en storm i et vannglass.

— Det var ikke meningen at brevet skulle havne i pressen. Det har virket forstyrrende på prosessen, sier Gavigan.

— I brevet krever dere konkrete tiltak. Hva konkret er dere blitt enige om?

— Det er ikke vesentlig. Det vesentlige er at vi er enige om alt og har det bra. Hva som ligger i det ønsker jeg ikke å si noe om. Det er en intern prosess. Vi har aldri hatt noen konflikt, men i en oppstartsfase er det naturlig at det trengs noen oppklarende møter. Vi er happy og fornøyde, sier Gavigan.

Kjersti Petterson, tillitsvalgt for de ansatte i Norsk Tjenestemannslag, ønsker heller ikke å si noe hva man er blitt enige om.

— Jeg har ingen kommentarer utover det som står i fellesuttalelsen, sier Petterson.