KRISTIANSAND: Det nærmer seg festivalsommer og Odderøya Live-plakaten begynner å ta form. Tre av fire headlinere er på plass og et par tungvektere er allerede sikret.

Fædrelandsvennenes musikkekspert har 30 års erfaring som anmelder og har blant annet sittet seks ganger i spellemannjuryen. Rune Slyngstad mener David Guetta og Dum Dum Boys betyr både kvalitet og folkelighet i sine respektive sjangre.

— Det er tydeligvis litt av den samme profilen som i fjor. Dette er ingen sær rockefestival, det skal være en folkefest. De henter gode navn som også leverer live. Det kommer til å bli en suksess, sier Slyngstad.

- Stort for byen

Han er imidlertid skeptisk til den siste headlineren som ble booket før helga, den svenske house-artisten Avicii.

Rune Slyngstad Foto: Arkiv

— Det er overraskende at man velger et såpass ukjent navn som headliner, jeg kan ikke forstå at han skal passe inn. Med Guetta er det annerledes. Han er verdens mest populære DJ, og den konserten blir en happening. Avicii stiler jeg meg mer tvilende til.Odderøya Live-general Trond Nyhus er sterkt uenig i Slyngstads beskrivelser.

— Avicii er ekstremt populær i hele verden. I 2012 solgte han ut Spektrum to ganger på en dag. Dette er en populær sjanger, og det kommer mer krutt til den kvelden, sier Nyhus, og forteller at det var hard konkurranse blant flere norske festivaler for å lande svensken.

- Lissie er spennende

Det største trekkplasteret på Odderøya blir imidlertid franske David Guetta. Nyhus har forsøkt å hente DJ-en helt siden 2010. — For oss er det så stort å få Guetta at jeg klyper meg i armen hver morgen. Han spiller for 60.000 på stadionkonserter og så kommer han hit. Det er stort både for oss og for byen, sier Nyhus.

Blant de øvrige navnene på plakaten, finner vi Kim Larsen, Morten Abel, Lissie og Dum Dum Boys.

— Trønderne er fortsatt et forrykende bra liveband. De har hitlåtene og de kan fremdeles lage stemning. Når "Metallic Hvit" og "Splitter Pine" spilles mot slutten, kommer det til å ta av. Morten Abel har vært borte en stund, og er nok sulten på å vise seg fram. Lissie har jeg sett live og hun er kvalitet. En spennende artist som spiller fengende pop/rock, kommenterer Slyngstad.

Realister

Det gjenstår fortsatt en del, men Nyhus er godt fornøyd så langt. Og han er ikke redd for å ta i bruk ordet "folkelig".

Trond Åge Nyhus Foto: Kristin Ellefsen

— Vi ønsker å favne så bredt som mulig. Samtidig er det viktig å ta et skritt videre. Når vi snakker med agenter, så er det første de spør om: Hvem har vært her før? Pink-konserten har hjulpet oss veldig i så måte. Hun var et stort og friskt navn da vi hadde henne i 2010.- Hva kan du håpe på, publikumsmessig?

— Begge lørdagene tror jeg det kan bli fullt. Torsdag og fredag håper jeg på 5-6000, som på Kaizers-kvelden i fjor. Det er vanskelig å finne en artist som kan selge 8000 billetter i Kristiansand. Det som selger 20.000 i Oslo, selger ikke nødvendigvis 5000 her. Og hvis man ser på de største innen rock, for eksempel Neil Young, så går ikke det økonomisk. Vi må være realistiske, det nytter ikke å drømme om de aller største. Vi er for små foreløpig, vi må fortsette å bygge omdømme og samtidig eksperimentere, sier Nyhus.