KRISTIANSAND : — Da er endelig programmet for festivalen klart og ferdig spikret. Lineup’en for festivalen spenner fra det helt unge og musikkpoliti-hypede til det legendariske og veletablerte. Sjangermessig er vi sterke på saftig rock, godt ispedd sterke pop-elementer. Det er helt i tråd med Odderøya Live sin visjon om å være en arrangør for bredden i byens befolkning, sier arrangør Trond Åge Nyhus i Odderøya Live i en pressemelding.

Fogerty og Kaizers

Festivalen som toppes av John Fogerty, Roxette og Kaizers Orchestra ble komplett idet Nyhus & co offentliggjorde Raga Rockers, Sordal og Honningbarna som de siste navnene torsdag morgen. Av disse er Raga Rockers, som nå visstnok truer med å legge ned for godt. Først skal de imidlertid markere 30-årsjubileet med en omfattende festivalturne i sommer. Raga Rockers har besøkt Kristiansand ved gjentatte anledninger de siste årene, og har en pen hitparade å vise til. I sommer kommer noen tusen mennesker til å resitere klassikeren "Hun er fri" på Odderøya når Raga går tilbake til originalbesetningen pluss gitarist Eivind Staxrud. Det skjer 11. juli som siste band ut før hovedattraksjonen John Fogerty.

Sordal

KRITIKERROST: Stein Roger Sordal fra Kristiansand har fått en ny femmer, denne gangen for plata "Pale Horse Waiting". Foto: Arkivfoto

Sordal fra Kristiansand er det andre av navnene som slippes. Poprockveteranen gav nettopp ut sin andre soloplate med tittelen "Pale Horse Waiting", og Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad kastet terning fem og skrev: "Nå er det på tide at resten av landet får med seg det Stein Roger Sordal holder på med. Her er han tilbake med et album fylt av velklingende og flott pop med en eim av rock og country." Sordal åpner hele festivalen når han går på scenen som første artist 11. juli.

Honningbarna

Honningbarna bør være mer enn velkjente for landsdelens musikkinteresserte, og de spiller 12. juli, samme kveld som Kaizers Orchestra og Jarle Bernhoft. "Borgerskapets utakknemlige sønner" raser videre med uforminsket energi tross tapet av trommeslager Anders Eikås i vinter. De sikter nemlig mot verdensherredømme, og spilte tidligere denne måneden sine første konserter i Storbritannia.