GRIMSTAD: — Alt ser veldig lovende ut. Vi har solgt rett i underkant av 60 prosent av billettene, og det er før premieren. I teater- og operaverden er det bra, sier Eldbjørg Dahl, Kildens markedssjef.

Lørdag kveld har den 95 minutter lange kortversjonen av Georges Bizets opera "Carmen" premiere i Fjæreheia. Fram til neste lørdag skal det spilles seks forestillinger i steinbruddet. Med en kapasitet på snaut 950 publikummere hver kveld er totalt omtrent 5700 billetter lagt ut for salg.

Når budsjettmålet

Fredag formiddag var rett i overkant av 3400 billetter allerede solgt og reservert.

— Tallene er til å stole på. Vi har tatt bort billetter som er til ansatte, så de reserverte er publikummere som har tenkt seg til Fjæreheia. Dette er gode tall for oss til nå, sier Dahl.

— Budsjettet i Fjæreheia er 4000 solgte billetter, opplyser Gunnar Thon Lossius, stabs- og økonomidirektør i Kilden.Dermed er Kilden kun 600 billetter unna målsetningen, noe de har stor tro på å lykkes med når premieren er unnagjort.

— Det blir spennende å se hva som skjer etter premieren, når folk blir klar over hvor god forestillingen er. Vi er spente på anmeldelsene som kommer, sier markedssjefen.

- Norges flotteste utescene

Denne uka har regissør Lisa Kent, hovedrolleinnehaverne Jeanette Goldstein og Nils Harald Sødal og resten av det 75 manns store ensemblet gjort de siste forberedelsene. Kildens administrerende direktør, Bentein Baardson, så selv den første fulle gjennomgangen med lys og kostymer tidligere i uka.

— Det så fantastisk ut. Jeg har sett "Carmen" 12-13 ganger på forskjellige operascener. Fjæreheia står ikke tilbake for noe, skryter han.

Saken fortsetter under bildet

SPEKTAKULÆRT: De naturlige omgivelsene i steinbruddet gjør alle forestillinger i Fjæreheia til et vakkert skue. Siden "Carmen" også spilles på sen kveldstid, er lyssettingen med på å heve opplevelsen. Foto: Pressefoto

— Og nå er steinbruddet nesten ferdigstilt. Vi har gjort ting vi ikke hadde råd til når vi bygget det. Nå kan vi virkelig kalle det Norges flotteste utescene, og det er moro at Sørlandet har fått en uteopera på lik linje med Østlandet, som har Fredriksten festning i Halden og Oscarsborg i Drøbak, og Håkonsvern i Bergen, sier Baardson, som er stolt over å ha pusset opp Fjæreheia mens de har hatt sitt første driftsår i Kilden.

— Og både Aust-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune har stått på for å få dette til, legger Kilden-sjefen til.

Flytter inn i september

14. september er det klart for fullversjonen av "Carmen" i Kilden. Trolig vil en suksess i Fjæreheia føre til godt besøk også når operaen flytter inn under bølgeveggen.

— Vi håper at folk har lyst til å oppleve begge deler. Men det er et annet publikum nå i sommer, med feriegjester som er vant til opera. Men med "Peer Gynt" hadde vi også en kortversjon i Fjæreheia, sier Baardson.

— Kilden-salget går også bra, og det nærmer seg halvfullt allerede nå. Det er vi godt fornøyd med. Det er stor operainteresse der ute. Det merket vi på Opera i Parken, som riktignok ble flyttet inn i Kilden, sier Dahl.