KRISTIANSAND: — Det skulle bare mangle at vi ikke brukte denne anledningen til å vise frem Camilla Collett på en bra måte. Hvor hadde vi vært i dag, uten noen som gikk i bresjen? Vi hadde hverken vært leder her eller formann der. Vi skal takke formødrene våre som har gjort den jobben, sa tidligere ordfører Bjørg Wallevik, og avduket skiltet med "Camilla Colletts plass" utenfor Kilden.

Det vil si: På skiltet sto det «Camilla Collets plass». Og det er vel ikke helt riktig stavet?

Debatt

Wergelandselskapets Elin Gerrard var også til stede under «dåpen» søndag formiddag, og ble noe forskrekket da hun ble gjort oppmerksom på feilen.

— Jeg sa at når plassen skulle døpes så måtte det være et navneskilt, og før jeg visste ordet av det så sto det der. Men jeg har ikke sett før nå at det er galt skrevet. Jeg håper det kan komme et nytt skilt så fort som mulig, sier hun.

Bjørg Wallevik og Elin Gerrard gratulerer hverandre etter avdukingen. Foto: Jan Frantzen

Det var Gerrard som kom med forslaget om at plassen utenfor Kilden skulle oppkalles etter Collett, som var en markant forfatter og kvinnesaksforkjemper på 1800-tallet. I Kristiansand var det lenge debatt rundt en rekke navneforslag, men i februar landet bystyret på Camilla Colletts plass.— Wergelandselskapet er usigelig takknemlig for at byen valgte det navnet, sier Gerrard.

Forplikter

Spørsmålet nå er hva som vil skje med Camilla Colletts plass videre. Området er foreløpig ikke så attraktivt, men det skal endre seg, lover Kilden-direktør Bentein Baardson.

Kilden-direktør Bentein Baardson og Wergelandselskapets Elin Gerrard. Foto: Jan Frantzen

— Det forplikter jo at den heter Camilla Colletts plass. Og det er ikke en tilfeldig gate som er oppkalt etter henne, det er forværelset til Kristiansands storstue. Derfor synes jeg vi må finne på noe som er knyttet opp til hennes tro på kultur og hva kunst og kultur kan gjøre med mennesker, sier Baardson.Avdukingen utenfor Kilden var en del av Parkvesenets 75-årsmarkering og feiring av kulturminnedagen.