KRISTIANSAND: Komiker Zahid Ali bruker for tiden sitt overskuddslager på å bedrive stand up-virksomhet på hobbybasis. Resultatet blir en tur ut på veien når etterspørselen er stor og tiden strekker til i forhold til tv— og filmprosjektene han jobber med.

I kveld entrer han scenen på Bluebox i Grimstad og i morgen står Østsia i Kristiansand for tur. Det sørlandske humor-publikummet ser han på som nokså konservativt, men mener likevel de ler like mye som folk ellers i landet.

KOMMER MED STAND-UP: Zahid Ali gjester Østsia i Kristiansand og Bluebox i Grimstad denne uka. Foto: Pressefoto

— Jeg er mye på Sørlandet. Det er et konservativt sted å underholde. Litt treigere enn andre steder og jeg får stadig tilbakemeldinger på at jeg snakker for fort. Men dere ler like mye som folk i Nord-Norge, i hvert fall er det sånn jeg opplever det, sier Ali.

Komiker 24 timer i døgnet

På Østsia torsdag kommer han med rykende ferskt materiale, mye improvisasjon og med et mål om mest mulig prat med publikum.

— De gangene jeg drar ut og holder show sånn som dette, har jeg aldri et ferdig manus i forkant. Inspirasjonen til showene henter jeg fra det som skjer hver dag og ingenting er veldig planlagt. Det er slik jeg har valgt å jobbe, og det er slik jeg tenker 24 timer i døgnet. Jeg tenker hele tiden, jeg skriver hele tiden. Tankene er der konstant, de bare dukker opp, forteller Ali.

Å være komiker på heltid har både sine fordeler og sine ulemper. Men denne måten å jobbe på har i hvert fall gjort Zahid Ali til en av Norges aller mest etterspurte komikere gjennom de siste ti årene.

— Alle komikere som tar yrket sitt seriøst har det sånn. Man tenker og tenker og skriver og skriver. Ideer kommer hele tiden, fra alt, til alle døgnets tider. Det kan gå ut over det sosiale livet, og av og til må man prøve å holde det i sjakk. Da setter jeg for eksempel på en film og lar noen andre tenke for meg en liten stund, sier Ali.

Ny tv-serie på NRK

Komikeren er kjent fra blant annet tv-serien "Jul i Tøyengata", og som reporter i "Rikets Røst". For tiden har han akkurat ferdigstilt tv-serien "Hellfjord", som starter opp på NRK til høsten. Han holder i tillegg på med nok en tv-produksjon og en film han ikke kan si så mye om ennå.

Med seg til Grimstad og Kristiansand denne uka har han bergenseren Anders McAuley. Å reise på tur er for Ali mer spennende om man er to.

— Anders er en hyggelig og morsom fyr. Han har en helt annen type humor enn meg, og jeg tror publikum vil finne det friskt og morsomt, sier Ali.