KRISTIANSAND: Kong Harald og Dronning Sonja vil være til stede under bisettelsen av Kjell Nupen i Søm kirke.

Det bekrefter Sven Gjeruldsen ved Det Kongelige Slott.

Ønsker enkel seremoni

Kjell Nupen bisettes i Søm kirke tirsdag 25. mars. Tidligere domprost Dag Nordbø vil forrette i bisettelsen, etter ønske fra Nupens familie.Familien ønsker enkelhet ved seremonien, og at kirkerommet, dets utsmykning og innhold skal være det viktigste i bisettelsen.

Derfor ønskes ingen kranser eller blomster, opplyte Nupens etterlatte i en uttalelse tidligere denne uken.

Ordfører Arvid Grundekjøn, rådmann Tor Sommerseth, og kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe, vil også være til stede i bisettelsen. Det vil også fylkeskultursjef i Vest Agder, Anne Tone Hageland.Nupen fikk en alvorlig kreftdiagnose i desember og døde onsdag forrige uke, 58 år gammel. De siste månedene ble han behandlet ved lindrende enhet på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Kunstneren jobbet med sine kunstverk og utsmykningsoppdrag helt til det siste.

Mentor for dronningen

Dronning Sonja var Kjell Nupens mest kjente elev, og i fjor holdt hun utstilling på Galleri Bi-Z sammen med ham og Ørnulf Opdahl.

Stabssjef i Agder Politidistrikt, Bård Austad, kan fortelle at det alltid er et sikkerhetsopplegg rundt Kongen og Dronningen, og at politiet i Kristiansand vil iverksette tiltak som vakthold og kontroller.Han mener at politiets tilstedeværelse ikke skal sette preg på bisettelsen.

— Vi vil være så diskret som mulig, og vil i stor grad bruke sivilt politi.