— Det er et utrolig bredt program i år, med 85 filmer fra 22 land. Vi er veldig stolte over at regissører og produsenter sender filmene sine til oss. Det er en hard prioritering mellom festivalene, og vi tar det som en fjær i hatten at de kommer til oss, sier Danckert Monrad-Krohn, festivalsjef for Barnefilmfestivalen.

Gleder seg

Festivalen går av stabelen 21. - 26. april i Kristiansand, Arendal og Farsund. Så langt er det solgt 6000 billetter.

— Jeg gleder meg mest til å se hvordan publikum reagerer. Barnepublikummet er ikke et nådig publikum, og man merker godt det som ikke fenger. Det er et kjempekick når en skjønner at det som vises bergtar de som sitter der, sir Monrad-Krohn.

Det er ventet i underkant av 15.000 besøkende til festivalen, jevnt fordelt mellom skoler og barnefamilier.

— Hva vil du anbefale barnefamiliene å se?

— Vi viser en fantastisk animasjonsfilm som heter «Sangen fra havet». Vi viser også en dansk film som heter «Skammerens datter» som er for litt eldre barn. Det er en moderne eventyrfilm. For de litt mindre så har vi «Raffi», en morsom og søt liten film.

«Idas dagbok»

Det er også lokale innslag i løpet av festivalen. «Idas dagbok» er basert på Ida Storm fra Tvedestrand som lagde videodagbok om sine psykiske problemer og selvskading. Even Benestad og August Hanssen har regissert filmen, og Kristian Mosvold er co-produsent. Iain Forbes fra Lillesand viser sin kortfilm, «Snømannen».

Barnefilmfestivalen arrangeres i år for 18. gang.

— Dette er først og fremst en publikumsfestival, med et besøk på rundt 15.000 i løpet av fem-seks dager. Vi har i tillegg til filmvisningene flere filmverksted, og det er et sted hvor de som lager film for barn og unge kan møtes og diskutere, sier Danckert Monrad-Krohn.