I 1948 ga han og staben hans ut «Sexual Behavior in the Human Male». Et pionérverk om moderne, mannlig seksualitet i USA, basert på mengder av intervjuer, der ulike menn fortalte om sin seksuelle historikk.

Filmen skisserer Kinseys liv, karakter og livsverk..

Filmen viser med all tydelighet hans motvilje mot faren. Tydelig pekes det også på det freudianske opprøret som lå i hans vitenskapelige studier over seksualitet: Faren var nemlig en angstbitersk moralist, som i foredrag og personlig oppførsel advarte skingert mot alt som smakte av «lidderlighet».

Også Kinseys egen seksualitet strekes klart opp: Han hadde en bifil, seksuell legning. Faktisk delte han og hans kone den samme mannlige elsker en periode.

Filmen vil være av interesse for mennesker som vet minimalt om Alfred Kinsey og den tiden han virket i, dens sosiologiske mønster og dens dobbeltmoral.

Men: Filmen er så konvensjonell i både manus og regi at den ville ha beveget seg i grenselandet til det kjedelige, hvis det ikke hadde vært for irske Liam Neesons spill. Gjennom sin dype forståelse og sine nyanserte utspill, gir han en tolkning av selvlysende kraft.

Kinsey

USA 2004

Regi og manus: Bill Condon

Skuespillere: Liam Neeson, Laura Linney, Chris O'Donnell, Peter Sarsgaard, Timothy Hutton