STAVANGER: På hjemmesiden til Morten Abel er det i løpet av desember stadig blitt lagt ut nye konsertdatoer. Nå inneholder listen konsertdatoer for byer fra sør til nord.

Den 29. mars står popkongen på scenen på Kick i Kristiansand. Sist han gjestet Sørlandet var i august, da han spilte for over 1300 studenter på Høgskolen i Agder.

Radiohit

Kanskje kan turneen også hjelpe på platesalget. Plateselskapet hans håpte på minst 80.000 solgte av «Some of us will make it». Så langt har salget vært i underkant av hva de har forventet. Rundt 33.000 har kjøpt plata til nå.

Men singelen «Big brother» gjør det godt på radiolistene og videoen surrer også flittig på MTV Norway. Det er ikke bestemt hva som blir singel nummer to fra plata.

Nytt band

Den første konserten holdes på valentinsdagen. Byen er naturlig nok Stavanger. Den konserten er allerede utsolgt, og en ekstra er lagt til. Her er det fremdeles billetter igjen.

Det kan også være at flere datoer kommer, i hvert fall om en skal tro Abel selv. For under ett nettmøte nylig svarte han følgende på om han kom til Molde:

«Jepp. Og der vil vi spise bacalao, som sist, bare med mer hvitløk, og litt mer chili.»

Med seg på tur har han et relativt nytt band. Besetningen vil bli Børge Fjordheim (trommer), Hans Petter Heggli (bass), Thomas Stenersen (gitar) og Eva Skram (keyboard).

Her spiller Abel:

14.2: Folken, Stavanger (utsolgt)

15.2: Folken, Stavanger

16.2: Sentrum Scene, Oslo

19.2: Kroa i Bø,

23.2: USF,Verftet, Bergen

28.2: Verkstedet, Tromsø

1.3: Folkets Hus, Narvik

2.3: Nordic Hall, Harstad

3.3: Bodø Spektrum, Bodø

9.3: Samfundet, Trondheim

10.3: Bankettsalen Rica Parken, Ålesund

11.3: Rokken, Volda

13.3: Meieriet, Sogndal

14.3: Arena, Stord

16.3: Byscenen, Haugesund

24.3: Ibsenhuset, Skien

29.3: Kick, Kristiansand