Sivert Høyem vil nemlig først og fremst være sosial når han lager musikk.

Forrige solo-prosjekt, «Ladies and Gentlemen of the Opposition» fra 2004, besto av å presse record-knappen i et platestudio, mener Høyem.

Denne gangen han tilbake med en mer ambisiøs plate. Sammen med den svenske gitaristen Fredrik Viklund bestemte Høyem seg for å lage ”heroisk musikk”.

Patos

-«Exiles» er bare mye større helt fra begynnelsen. Låtene er mer gjennomarbeidet denne gangen. Jeg liker stor musikk med mye patos.

Kanskje var det nettopp patosen som ga han et større publikum gjennom duetten med Ane Brun. «Lift Me» tok Sivert Høyem fra rockelisten på P3 til mest spilt på P1. -Å bli allemannseie er bare hyggelig! Det er nok av miserable artister med kassegitar, vi trenger ikke flere av de.

De frivillige

Sivert Høyem & The Volunteer består av Lars Ivar Borg, Mikael Lindquist, Børge Fjordheim og Fredrik Viklund. Til sammen har denne gjengen spilt med det meste som kan krype og gå i norsk musikk. For sjefen sjøl har det vært ideelt å samle gode venner rundt seg.

-Musikk er en veldig sosial greie for meg, og som jeg ser det, er dette det hotteste bandet i Norge.

Særlig Fredrik Viklund er viktig for artisten Høyem. Gitaristen har vært med gjennom høydepunktene i karrieren, og Høyem nøler ikke med å beskriver svensken som sitt ”sidekick”. Denne gangen var det også til Sverige de dro for å spille inn de ti låtene som «Exiles» består av. Sommeren ble tilbrakt i studio til Gøteborg-bandet Soundtrack of Our Lives.

Skrivelyst

Det var rundt juletider 2005 at Sivert Høyem skrev det nye materialet. Han var hjemme på Sortland etter et svært så hektisk år med Madrugada. Blant annet ble bandets «Live at Tralfamadore» Norges mest solgte live-plate. Skrivebølgen som fulgte, tok Høyem tilbake til sine røtter.

-Inspirasjonen kommer fra mine gamle helter som Johnny Cash og Bob Dylan. Ikke det at jeg skal kopiere gamlegutta, men dette er det jeg ville gjøre denne gangen.

«Exiles» kommer ut mandag 11. desember, men det betyr ikke skrivepause for Sivert Høyem. Han er allerede i full gang med å skrive nytt materiale til Madrugada. Ferdig album kommer i 2007. På tross av høy produksjon, er forventningspress et fremmedord for vokalisten.

-Det jobbes så grundig at det bare må bli bra! Aller viktigst er å gi ut noe som er bra nok, så platen kommer rett og slett når den er klar.

Sivert Høyem & The Volunteers turnerer Norge i februar 2007. Nysgjerrig? Hør en liten smakebit av tittelsporet «Exiles» her!