KRISTIANSAND: – Er det noen som har en huskelapp til meg?

– Finnes det flere tekstark?

– Noen synger hånd og noen hand. Hva er det riktige?

– Hånd er det riktige. Syng det dere, svarer representanten fra Lynor Studio.

Spørsmålene er mange og sanggleden stor lørdag ettermiddag i Lynors lokaler på Gimlekollen. Alt fra popartister til countrysangere er representert i koret. Aldersspredningen er også stor. Mange har lyst til å stille opp for flomofrene i Sørøst-Asia.

I koret finner vi blant annet Miguel Emilio Steinsland, Marika Lejon, Hilde Hefte, Åsmund Åmli, Inger Lise Stulien, Bjørnar Jacobsen, Thom Hell, Marte Wulff, Esben Holm, Rune Edvardsen, Kjetil Nordhus, Anette Larson, Hilde Norbakken, Tom Hugo Hermansen, Ann Ingrid Fuglestveit, Tony Valberg og Inger Marie Gundersen. Flere av disse artistene er også solister.

Rørende

Blant de lokale artistene er også ordfører Jan Oddvar Skisland. Han fikk utdelt tekstark, og måtte pent finne seg i å bli med i det store koret.

– Dette var gøy, men jeg var nok ikke den som ga mest lyd fra meg. Jeg har aldri sunget i kor før. En stund der hadde jeg lyst til å synge av full hals fordi det var så moro, sier ordføreren i etterkant av innspillingen.

– Initiativet er kjempebra. Det er også flott å se at de har klart å favne musikkmiljøet så bredt, fortsetter Skisland.

I tillegg til det store koret, bidrar over 20 solister på låten som er skrevet av Tom Hugo Hermansen. Lørdag morgen startet innspillingen av solopartiene. En av solistene er countrysangeren Inger Lise Stulien.

– Det er rørende å se hele denne gjengen musikere samlet. Jeg synes det er moro å være med på dette og gi et felles løft i solidaritet, sier Stulien før det er hennes tur til å bidra med linjen «Vi kjemper sammen for de lidende på jord».

De beste folkene

– Sangen har blitt som forventet. Den har blitt 100 prosent ren kvalitet. Vi har hele veien vært fokusert på å få tak i de beste folkene og har møtt velvilje hele veien, sier initiativtaker Tony Drozdjek før han fortsetter:

– Folk har reist helt fra Oslo for å gjøre denne greia. Både Thom Hell og Miguel Emilio Steinsland kjører opp og ned på en dag for å rekke spillejobber i Oslo. Helene Bøksle har betalt flybillett av egen lomme og kommer ned søndag for å synge én linje. Deretter reiser hun tilbake til Oslo. Fra før har jeg visst at hun synger som en engel, og nå vet jeg hvorfor.