KRISTIANSAND: De to har jo blitt omtalt i media som skjønnheten og udyret, humrer Jan Aage Hals, pressesjef i Rai-Rai Entertainment. Arrangørselskapet er ansvarlig for FolkeFesten 2005 med Carola og DDE. I løpet av sommeren skal turneen innom 30 norske byer, og i kveld er altså turen kommet til Kristiansand.

FolkeFesten er nyoppstartet i år, og målet er at den skal arrangeres hvert år. Hals forteller at turneen ønsker å ha med seg de mest folkelige artistene til enhver tid.

Gamle slagere

— I år er temaet unionsoppløsningen, og valget falt da på Carola og DDE, sier Hals.

For en måned siden slapp DDE albumet med det fengende navnet «Næ, næ, næ, næ, næ, næ». Det har allerede solgt rundt 60.000 eksemplarer. Carola på sin side ga i mai ut albumet «Störst av allt».

Både DDE og Carola kommer til å spille låter fra de nye albumene, men selvsagt også gamle slagere. Carola har sunget både «Främling», «Tommy tycker om meg» og «Fångad av en stormvind» tidligere i turneen, og DDE har selvsagt vartet opp med slageren «Rai-Rai». De populære artistene vil også opptre med flere fellesnumre.

Folkefesten i Tresse starter allerede klokken seks i kveld med aktiviteter for hele familien. Strømmestiftelsen arrangerer fotballkonkurransen Footballgames. Det koster 20 kroner å delta og pengene går til innkjøp av fotballsko til barn i Afrika. Også lokale fotballkjendiser som Alex Valencia og Kai Risholt vil være med og sette farge på dette arrangementet hvor DDEs Bjarne Brøndbo vil stå i mål.

Bandstipend

I forbindelse med turneen gir DDE ut et bandstipend på 100.000 kroner. På hvert arrangørsted opptrer et lokalt band valgt ut av DDE, og stipendet går til det bandet som sjarmerer guttene i DDE mest. I Kristiansand er det bandet Radiojam som er blitt valgt ut til å spille. De vil opptre 20 minutter i forkant av konserten klokken 21. — Av de 30 bandene som opptrer skal DDE i etterkant av turneen velge ut ett som får de 100.000 kronene, opplyser Jan Aage Hals.

Torsdag kveld arrangeres FolkeFesten på Malmø i Mandal.