KRISTIANSAND: — Jeg kan ikke fatte at Cultiva virkelig ønsker å ta på seg en sensurrolle i denne saken. Da burde de i hvert fall sjekke fakta først, mener prosjektleder i Rock City, Espen Hille. Det er logoen til Rock City som har fått toppene i Cultiva til å steile. To fingre i været hevdes å være djevelens tegn, og nå truer stiftelsen med å låse pengebingen og kaste nøkkelen.- Det kommer ikke på tale å gi penger til en organisasjon som skal profilere seg med satans symbol. Dette kan vi selvfølgelig ikke godta i Kristiansand, sier styremedlem i Culitva, Anton Ringøen. Bytt logo!

Han er mektig provosert over logoen som Kristiansand Rock City har valgt seg. Han mener den knyttede neven - med pekefinger og lillefinger pekende oppover - ikke gir rom for tolkninger.- Jeg bryr meg ikke om hvorvidt logoen er valgt i beste hensikt. Det eneste som betyr noe, er at rockerne finner seg en annen logo, sier Ringøen.Han kommer personlig til å legge press på resten av Cultiva-styret når det i midten av juni trer sammen igjen.- Jeg er ikke villig til å støtte prosjektet med én krone før logoen er endret, sier Ringøen.Administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik, er langt på vei enig med Ringøen.- Hvis Rock City velger å beholde logoen så har vi en jobb foran oss. Jeg velger å tro Espen Hille når han sier at logoen symboliserer rock, men hvis den også sender ut et annet signal, noe svært mange mener, så gjør Rock City det svært vanskelig for seg selv, sier Valvik.Dersom styret krever det vil han selv ta kontakt med eksperter for å få tolket symbolet.- Men for meg hadde det selvsagt vært meget behagelig om Rock City fant seg en annen logo, sier Valvik. «Dyrets Merke»

Pastor Jan Gossner i Frikirken i Kristiansand har også fått logoen til Rock City langt opp i vranghalsen. Han mener logoen symboliserer et stilisert bukkehode, «Dyrets merke», et symbol som i enkelte miljøer blir brukt som et ondskapens tegn.Det samme mener pastor i Filadelfia, Øyvind Valvik. - Å bruke denne logoen, som så vidt meg bekjent er et satanistisk symbol, gjør meg veldig betenkt. Det er nærmest som å fortelle verden at i vår by er satanister velkommen, for her har vi et miljø som både har grobunn og rotfeste, og på toppen av det hele er kommunalt støttet.Han har tatt opp problemstillingen både på egen nærradio og i predikantringen.- Her må vi rope et varsko, og jeg har uformelt snakket med menigheten og bedt dem være obs på denne utviklingen, sier pastor Øyvind Valvik. Nekter å bøye

Prosjektleder for Rock City, Espen Hille, nekter å bøye fingrene for kritikken, og hevder Cultiva nå har inntatt en sensurrolle som overhodet ikke kler stiftelsen.- Jeg er skuffet og provosert, og vi kommer ikke til å endre logoen bare for å tilfredstille mennesker som her viser mangel på toleranse og dømmekraft. Verken jeg eller noen andre i styringsgruppa til Rock City er satanister. Tegner betyr «Rock'n'roll», og det burde disse menneskene forlengst ha skjønt, sier Espen Hille.Han har allerede fått en rekke tilbakemeldinger fra byens rockere, og alle er helt klare:- Hvis vi legger oss flate for noe så dumt som dette, så vil det være pinlig for hele Rock City-prosjektet, sier Hille.Han mener debatten symboliserer de utfordringene som rockescenen i Kristiansand står ovenfor i årene som kommer.- Det handler om å måtte kjempe mot fordommer og stigmatisering fra grupperinger som ikke godtar at andre har et annet syn enn dem selv. Hvor er takhøyden og toleransen? undrer Espen Hille.- Og hvis Cultiva står på sitt og nekter å gi Rock City penger?- Da har prosjektet sporet helt av. Det er innholdet i rapporten vår som er viktig, ikke logoen. Hvis resultatet er null penger, ja så fortjener vel ikke denne byen Rock City-status, sier Hille.