LILLESAND: — Det er ikke tilsiktet at du kan se ut til Saltholmen fyr herfra. Det sier kunstneren Ronald Jakobsen (48), som åpner en utstilling med malerier og litografier, fem av hver, på Brasseriet i Lillesand. Her henger bilder med motiver fra Saltholmen fyr, og vender man blikket utover sjøen, skimtes samme motivet ute i «Storegabet».

— Jeg er ikke opptatt av Saltholmen fyr, egentlig. Det er bygningene, de to formene mot hverandre og den flotte okergule fargen som tennes i varmt kveldslys. Da gløder det fint der ute, sier kunstneren. Det er nærmest en begivenhet når han åpner en ny utstilling. Det er lenge siden sist, han tror det var på Bomuldsfabriken i Arendal for 5-6 år siden. Og det er første gang han har en utstilling på en restaurant.

— Det er en ny erfaring. Jeg har alltid stilt ut i gallerisammenheng tidligere. Men det er morsomt å gjøre det her i en lokal setting. Lokalet tillater en linje i maleriene. De henger sammen. Og det er ikke for å være eksklusiv at jeg stiller ut så sjelden, det er problemer med høyre skulder som gjør det vanskelig å male. Det gjør at jeg bruker enda lengre tid enn før på malerierne, smiler han beskjedent.