Emmyene er amerikansk tvs svar på Oscar-utdelingen, og i år ser det ut til at både «Lost», «Family Guy» og «The Wire» kan ta med seg priser hjem.

Utdelingen foregår 21. september, men allerede nå har arrangørene sluppet en liste over de ti beste komiseriene og dramaseriene, melder Reuters fredag.

Fruene er frustrerte

Listen over de ti drama-finalistene inneholder blant annet «Lost», som tidligere har vunnet en Emmy for beste drama serie, i tillegg til «Boston Legal» og legeseriene «House» og «Grey's Anatomy».

NBC-serien «Friday Night Lights» og CBS' «Dexter» er også med på listen, mens «Desperate Housewives» og «Heroes», to tidligere storvinnere, er ikke nominert i år.

Listen over de ti beste komiseriene inneholder blant annet den amerikanske versjonen av briten Ricky Gervais sin komiserie «The Office», «Two And A Half Men» og animasjonsserien «Family Guy».

Fra «Sopranos» til Larry David

I fjor sopte HBO inn Emmyene takket være siste sesong av «Sopranos». I år ser det ut til at Larry David — skaperen av «Seinfeld» - sin komiserie «Curb Your Enthusiasm» kan hente med seg en pris for dem.

I tillegg er den New Zealandske nykommeren «Flight Of The Conchords» med på listen.

Men listene over de ti beste er en semifinale på vei til tv-seier. Emmy-arrangørene kunngjør 17. juli hvilke fem serier som skal nomineres i hver kategori, før vinnerne kåres i september.

Da deles det også ut priser for blant annet beste skuespiller, beste manus og beste regissør.