Det har lenge vært usikkert hvorvidt Paula Abdul ville fortsette som dommer i American Idol. Den prisbelønte popstjernen og koreografen har vært med som dommer siden tv-showet hadde premiere i 2002, og hennes tilbakemeldinger til deltakerne sto ofte i skarp kontrast til Simon Cowells ofte svært kritiske bemerkninger.

Populær

Dommerinnsatsen i programmet ga Abdul superkjendisstatus i USA, men etter lange forhandlinger med tv-kanalen Fox ble det denne uken klart at den niende sesongen av talentkonkurransen vil arrangeres med en ny dommer i panelet.

Presse

Abdul sendte ikke ut noen pressemelding om sin avgjørelse om å droppe ut av programmet. I likhet med stadig flere kjendiser brukte hun mikrobloggetjenesten Twitter til å annonsere nyheten. Abduls tvitringer følges av over 835.000 brukere og i dag tidlig sendte hun ut flere meldinger knyttet til hennes rolle i showet.

— Det er med sorg i hjertet jeg har bestemt meg for å ikke returnere til Idol. Jeg kommer til å savne å hjelpe nye talenter men mest av alt vil jeg savne å være en del av et show som jeg hjalp til å bli et internasjonalt fenomen fra første dag, skrev hun på siden sin.

Abdul takket også fansen for all støtte.

— Det har tatt pusten fra meg, spesielt den siste måneden. Jeg har utvilsomt den beste fansen i verden og jeg elsker dere alle, skrev hun.