«Grand theft auto» er utvilsomt tidenes mest omdiskuterte spillserie. I en mafiastyrt verden er målet å komme seg opp og fram i bransjen, men man kan like gjerne bruke tiden sin på å slakte gamle tanter med motorsag eller håndgranater. Røft, blodig, macho og populært. Det merker nå distributøren av spillet.

— Salget av PS3 hadde løsnet i forkant, men det er ingen tvil om at mange nye forbrukere har sikret seg konsollen på grunn av «GTA IV», forteller Espen Tollefsen, administrerende direktør i Norsk Film Distribusjon (NDF) til Farojournalen.

10.000

NDF hadde i januar, februar og mars et salgsgjennomsnitt på 4.000 PS3-konsoller i måneden. I april, «GTA IV» sin lanseringsmåned, lå salget på 10.000 konsoller.

— Sony har slitt med å levere maskiner, spesielt etter at dette spillet kom på markedet. Per i dag har vi et reelt problem med å møte etterspørselen, sier Tollefsen.

Suksess

«GTA IV» er tidenes mest suksessfulle underholdningslansering. Spillet solgte seks millioner eksemplarer i lanseringsuken, noe som tilser en omsetning på 500 millioner dollar. Rundt 90.000 eksemplarer er sluppet på det norske markedet.

— Salget har gått over all forventning, selv om vi ventet stor pågang. Vi trodde ikke noe kunne bli større enn forrige GTA-spill, men denne gangen har hypen vært enda mer omfattende, sier salgsjef Rune Solheim i K.E. Media til Farojournalen.