Nobelkomiteen har skaffet seg en av verdens hotteste filmstjerner til årets prisutdeling 11. desember. Scarlett Johansson er en av samtidens største kjendiser. Hun blir beundret både for sin skjønnhet, og sine skuespillerprestasjoner. Gjennombruddet kom i Sofia Coppolas film «Lost in Translation», og skuespilleren er for tiden aktuell i Woody Allens « Vicky Christina Barcelona».

Ikke lett å skaffe

— Hun var mer vanskelig å få tak i enn man skulle tro, sier en strålende glad Geir Lundestad, direktør ved Det Norske Nobelinstitutt.

For noen uker siden overrasket Scarlett Johansson medieverdenen da hun i all hemmelighet giftet seg med kollegaen Ryan Reynolds, kjent fra blant annet komiserien «Pizzagjengen". I følge flere magasiner vil hun la jobben som Nobel-vertinne overlappe sin bryllupsreise i Europa. Ettersom hennes far er den danske arkitekten Karsten Johansson, har Scarlett både dansk og amerikansk statsborgerskap.

Er vidunderlig

— Hun er en stor stjerne i den internasjonale verden, og er samtidig et politisk bevisst mennekse. Den kombinasjonen synes vi er vidunderlig, sier Geir Lundestad. Nå venter han spent på om han får napp hos noen av de mannlige vertene Nobelinstituttet har lagt ut agn til.

— Vi har noen navn på blokka, men det skal litt til for å nå Scarletts nivå. Vi regner med å selge mange billetter i år, særlig til mannlige personer, humrer Lundestad. Og skal vi tolke direktøren rett, er det en stor sjanse for at også den mannlige verten kommer fra filmverdenen.

Enda en filmstjerne?

— Det virker som at flere skuespillere enn popstjerner har et politisk bevissthetsnivå som gir dem lyst til å være med på et slik arrangement, sier Lundestad. Blant de så langt bekreftede artistene finner vi Diana Ross, Marit Larsen, Feist, Dierks Bentley, Julieta Venegas og Seun Kuti.