Kurt Cobain-enken, rockemusikeren, skuespilleren og bråkebøtten Courtney Love har tidligere vært i hardt vær på grunn av sin ivrige bruk av mikrobloggetjenesten Twitter. I mars ble hun saksøkt for ærekrenkelser etter å ha skjelt ut Dawn Simorangkir fra sin Twitter-profil. Ifølge den britiske avisen The Guardian startet hun en ny tirade på Twitter i går, og denne gangen var det Actavisions musikkspill «Guitar Hero» det gikk ut over.

Sint

Bråket startet da musikkbloggeren Everett True postet et klipp fra den nye utgaven av «Guitar Hero». I klippet ser man en digital utgave av den avdøde Nirvana-vokalisten, og det er ikke Nirvana-sanger han synger. I stedet for gamle Nirvana-klassikere synger den digitale utgaven av Cobain blant annet Bon Jovis «You give love a bad name». Dette falt ikke i smak hos musikkbloggeren som var kritisk til at Courtney Love og Dave Grohl hadde tillatt dette.

Svarte

Courtney Love brukte Twitter til å svare og lot det skinne igjennom at hun ikke hadde tillatt at Cobain kunne brukes på denne måten.

– Jeg tror Kurt ville avskydd dette spillet og spesielt denne avataren, skriver hun på Twitter.

Senere skrev hun at dette er snakk om et kontraktsbrudd, og at formelle juridiske skritt vil bli tatt.

Ifølge The Guardian forteller representanter for Actavision at de har samarbeidet tett med Love om Cobains rolle i spillet. Dette avvises av Love som skylder på Dave Grohl og grådige advokater.

Låtlisten på den nye utgaven av spillet består av 85 spor av 83 ulike artister, deriblant Iron Maiden, Bob Dylan, The Killers, Tom Petty, The White Stripes, Band of Horses, Rammstein og Kings of Leon.

Svarte

Everett True tok opp tråden igjen i sin spalte i The Guardian. Der oppsummerer han krangelen, men finner det pussig at Love nå truer med søksmål.

– Jeg har det fra gode kilder at når det gjelder Kurt Cobains dødsbo så er det Courtney som eier rettighetene til Kurts bilde og likhet mens Courtney, Krist Novoselic og Dave Grohl eier rettighetene til musikken, skriver han.

Her er det omdiskuterte videoklippet: