McCartney og Jackson samarbeidet på sangene «The Girl Is Mine» og «Say, Say, Say» på 80-tallet. Det gode forholdet dem imellom tok imidlertid brått slutt i 1985 da Jackson kjøpte selskapet Associated Television Corporation (ATV) for 47,5 millioner dollar. Ifølge nettstedet Beatlesbible.com eide ATV Northern Songs, selskapet som igjen eide rettighetene til de aller fleste Beatles-sangene.

Kjøpt

McCartney var mildt sagt lite begeistret over stuntet til den tidligere kameraten, og han har i flere intervjuer uttrykt misnøye med at andre eier sangene han skrev sammen med John Lennon.

– Det som ikke føles særlig godt er å reise ut på turné og måtte betale for å synge sangene mine. Hver gang jeg synger «Hey Jude» må jeg betale noen, sa han ifølge BBC .

I 1995 slo Jackson rettighetsinteressene sine sammen med Sony Corporations tilsvarende forretningsgren, noe som gjorde de to til felles eiere av Beatles-sangene. Jackson skal ha tjent 96 millioner dollar på avtalen. Jackson skal ha brukt sangrettighetene som sikkerhet for et lån i 2005, og ifølge CNN ble katalogen da verdsatt til et sted mellom 600 millioner og en milliard dollar.

Trist

Etter Jacksons død har flere medier spekulert i om han testamenterte sin andel av sangene til McCartney, men dette avviser Beatles-legenden selv i en melding på sin offisielle nettside .

I meldingen skriver McCartney at han aldri trodde på meldingene om testamentet.

– Nå skriver pressen at jeg er knust over å ha funnet ut at han ikke etterlot sangene til meg. Det er ikke sant. Jeg trodde ikke ett øyeblikk at den opprinnelige nyhetsmeldingen var sann, skriver Macca, som legger til en advarsel til fansen: «don’t believe everything you read folks»

Minner

McCartney velger å fokusere på de gode minnene, og modererer uvennskapet mellom de to en smule.

– Selv om Michael og jeg drev fra hverandre gjennom årene røk vi aldri uklare med hverandre, og jeg har gode minner av vår tid tilbake, skriver han.

I en tidligere melding på nettsidene skrev McCartney mer om samarbeidet mellom de to.

– Jeg føler meg priviligert over å ha tilbrakt tid med, og arbeidet sammen med Michael. Han var et massivt talent med en øm sjel. Musikken hans vil bli husket for alltid, skrev han.

Her er videoen til «Say Say Say» fra 1983: