Potter-feber i Kristiansand

Nærmere 1000 mennesker strømmet i går kveld til Kristiansand kino for å se premieren på den nye Harry Potter-filmen klokken 00.01.

Publisert:

Foto: Mads Ommundsen

  • Mads Ommundsen
Denne artikkelen er over 11 år gammel

ENORM: Petter Benestad kan opplyse om at det er en enorm interesse for den nye Harry Potter-filmen. FOTO: ARKIVFOTO. Foto: ARKIVFOTO

KRISTIANSAND: Klokken 00.01 i natt hadde «Harry Potter og Halvblodsprinsen» premiere og interessen rundt filmen var enorm.— Det er ikke bare litt interesse for denne filmen. Vi kjører visning i fire saler, og da jeg sjekket tallene like før klokken 19.00 var omtrent alt utsolgt. Så det vil si at det er nærmere 1000 mennesker som skal se filmen klokken 00.01, opplyser kinodirektør Petter Benestad, til fvn.no på telefon like før klokken 20.00 torsdag kveld.

- Fantastisk kinosommer

Han er selv på ferie og kan derfor ikke være til stede på premieren.

— Men jeg er stadig vekk inne på internett for å sjekke hvor mange billetter vi har solgt, forteller han.

Til nå i år har Istid 3 vært den filmen som har trukket flest filmer til kinosalene, men Benestad tror at Potter kommer til å overgå den.

— Vi har hatt et enormt besøk på istid og har passert over 15.000 besøkende på den, men jeg tror Harry Potter kommer til å overgå det tallet. Uansett så blir det nok sånn at de to mest besøkte filmene i år kommer til å være fra juli, så det blir en fantastisk kinosommer for oss, sier han.

Kostymer

SKUMMEL: Billettkontrolløren var noe skumlere enn vanlig. FOTO: Mads Ommundsen

Og for de nærmere 1000 som møtte opp for å få med seg premieren på filmen hadde betjeningen ved Kristiansand kino gjort sitt for at det ikke bare skulle være en fest på lerretet, men også rundt.

— Betjeningen er kledd ut i Harry Potter-kostymer, og vi har også dekorert kinoen ved å blant annet lage en skummel gang inn til kinosalen, opplyser Benestad.

- Kan alle bøkene utenat

Allerede en time før filmen begynte var foajeen på kinoen fylt til randen med Harry Potter-fans. Flere av dem hadde til og med kledd seg ut i kostymer for anledningen.

— Nå skal vi bare kose oss, vi gleder oss utrolig mye, sier Kyle Tsigakis (17) fra Vennesla.

Han har tatt turen på kino sammen med to venner, Hanna Mathisen (17) fra Kristiansand og Erlend Ose (17) fra Søgne. De går alle tre på musikk- og dramalinje, og har tatt på seg passende kostymer.

— Vi er Harry Potter-fans på vår hals, sier Hanna Mathisen og føyer til – Jeg har lest alle bøkene så mange ganger at jeg kan de utenat.

De har gledet seg til filmen siden november, og har sett samtlige trailere for å korte ned på ventetiden.

- Har alle filmene hjemme

To unge Potter-fans var tidlig ute for å få med seg premieren på «Harry Potter og Halvblodsprinsen» t.v. Pelle Sigurdson (9) og Max Høigilt (10). FOTO: Mads Ommundsen

To andre som var sent oppe for å få med seg premieren var Pelle Sigurdson og Max Høigilt (10).

— Dette blir kjempegøy. Vi har alle de tidligere filmene hjemme og har sett de mange ganger, minst 20, sier de.

Også de forteller at de kan replikkene i de forrige filmene utenat.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.