I mars i år ble det klart at rockegigantene i U2 var blitt enige med den verdensomspennende konsertarrangøren Live Nation om en turnéavtale. Avtalen inkluderer, i tillegg til konsertvirksomhet, også salg av merchandice og håndtering av bandets nettsted.

Verdi

Hvor mye penger avtalen er verdt ble imidlertid ikke avslørt før i helgen. Rolling Stone Magazine melder at bandet vil motta 1,56 millioner aksjer i Live Nation. Verdien av disse anslås til rundt 19 millioner dollar. Live Nation har tidligere sikret seg avtaler med artister som Jay-Z, Madonna, Nickelback og Shakira. Avtalen med U2 involverer foreløpig ikke bandets musikk, og de vil fortsatt gi ut platene sin gjennom Universal Music.

Aksjer

U2 får altså ikke vite den reelle verdien av aksjene før de få vite den reelle verdien av kontrakten. Men Rolling Stone Magazine nevner for ordens skyld at U2 dro inn over 400 millioner gjennom den to årige Vertigo-turneen mellom 2005 og 2007. Ny plate

U2s kommende album skulle etter planen ha kommet ut i år. Via sine offisielle nettsider opplyste imidlertid frontfigur Bono at platen nå blir flyttet til et lite stykke ut på nyåret.

— Dette er vår sjanse til å oppheve tyngdekraften igjen, uttalte Bono.

Platen er produsert i samarbeid med Brian Eno og Daniel Lanois, produsentduoen som sto bak lydbildet på U2s to største klassikere, «Joshua Tree» og «Achtung Baby». Og Bono innrømmet at forventningene er høye.

— Vi vet at folk ikke vil ha et nytt U2-album dersom det ikke er vårt beste album gjennom alle tider. Det er nødt til å være vårt mest innovative og utfordrende album. Hva er vitsen ellers?