«It» var en stor suksess da den ble utgitt i 1986, og den groteske klovnen Pennywise har skremt vannet av tusenvis av lesere verden over. Det ble laget en miniserie av filmen i 1990, men en ordinær spillefilm basert på den massive boken har fremdeles ikke sett dagens lys.

Film

Nå melder imidlertid filmmagasinet Empire at arbeidet har startet. I likhet med tegneserien «Watchmen» har «It» blitt omtalt som umulig å filme, men etter suksessen med filmatiseringen av førstnevnte har Warner Bros tydeligvis latt seg inspirere. Dave Kajganich skal stå for manuskriptet. Når filmen vil se dagens lys er foreløpig ikke bestemt.

Vanskelig

I romanen plages innbyggerne i den lille byen Derry av en skrekkinngytende skapning som bare går under navnet «It». Skapningen tar mange forskjellige former men gir seg oftest til kjenne som den sadistiske klovnen Pennywise. I 1958 forsøker en gruppe ungdommer under navnet Losers' Club å bli kvitt skapningen men lykkes ikke helt. I 1985 samles de på nytt for å forsøke å fullføre jobben.

Miniserien ble møtt med relativt gode kritikker da den kom, og den har blant annet en score på 70 prosent på RottenTomatoes.com . På Imdb.com har brukerne gitt den en snittkarakter på 6,8 av 10.