Ifølge det britiske musikkmagasine NME bestemte bandet seg for å donere pengene til St David's School i Moreton, Cotswalds. Skolen ble hardt rammet av flommen i fjor sommer. Lærerassistenten Christina Windridge forteller til nettstedet dotmusic at pengene kommer godt med og at de er svært takknemlige for gaven.

– Pengene vi skulle ha brukt til å betale for pianoet har blitt brukt til å kjøpe annet keyboard-utstyr, forteller hun.

Nytt album

Coldplays kommende album, «Viva La Vida Or Death And All His Friends», har fått 17. juni som utgivelsesdato. Produsentlegenden Brian Eno, som tidligere blant mye annet har produsert U2, har hatt hendene på miksebordet. Singelen «Violet Hill» ble først lagt ut gratis på bandets nettsider tidligere denne måneden, og på bandets offisielle nettsider er det også lagt ut en ny video til denne.

Turne

Bandet har også annonsert at de skal ut på veien i sommer. Turneen sparkes igang med gratiskonsert 23. juni i Madison Square Garden i New York. Etter en lengre runde i Statene skal bandet over Atlanteren for å gjøre en runde i Europa. På bandets nettside er det også mulig å vinne billetter til de to gratiskonsertene som er planlagt. I tillegg til gratiskonserten i New York spiller Coldplay også gratis på Londons Brixton Academy 16. juni