Onsdag lanserte Betancourt planene om en verdensomspennende markering mot FARC, gruppen som holdt henne som gissel i den columbianske jungelen i seks og et halvt år. Betancourt, som har både columbiansk og fransk statsborgerskap arrangerer en stor protestmarsj i Paris søndag. Der får hun selskap av den columbianske superstjernen Juanes.

Shakira

Nettstedet Columbiareports.com melder at Shakira, som for tiden spiller inn ny plate i England, ikke skal delta i marsjen i Paris. Shakira stiller i stedet opp på en stor konsert som arrangeres i byen Leticia nær grensen mellom Peru, Brasil og Columbia. Konserten blir et ledd i den nasjonale mobiliseringen som krever at FARC frigir alle sine gisler. Det antas at organisasjonen fremdeles holder 700 gisler fanget.

Stjerner

Shakira får følge på scenen av landsmannen Carlos Vives og flere andre lokale grupper. Ifølge det spanske nyhetsbyrået Efe vil Shakira heller være med på markeringen i hjemlandet framfor i Frankrike.

– Hun foretrekker å være sammen med landsmennene i hjemlandet. Derfor vil hun være i Leticia søndag før hun reiser tilbake til London for å jobbe videre med den nye platen, fortalte en talsperson for Shakira til Efe i onsdag.

Konserten får også storfint besøk av flere statsledere. Den columbianske presidenten Álvaro Uribe får følge av sine brasilianske og peruvianske kollegaer Luiz Inacio de Silva og Alan García.