Det slår den endelige obduksjonsrapporten fast som ble offentliggjort onsdag. Det har lenge blitt spekulert i årsaken til Heath Ledgers død, og nå får vi endelig svaret.

Heath Ledger døde av akutt forgiftning etter en overdose av smertestillende, angstdempende og søvndyssende medikamenter, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det ble ikke funnet noen ulovelige medikamenter, men kombinasjonen av mange medisinener fikk likevel et fatalt utfall.

Uhell

Rapporten konkluderer med at dødsårsaken er et uhell, etter misbruk av reseptbelagte medisiner, ifølge talskvinne Ellen Borakove.

Hun vil imidlertid ikke gå inn på hvor store mengder det var av de ulike medisinene i Ledgers blod.

– Dette er den kumulative effekten av disse medisinene til sammen, sier hun, ifølge AP.

Like etter obduksjonsrapporten var klar, gikk politiet ut og bekreftet at de fant flere ulike medisiner i Ledgers leilighet.

Familien advarer

«Brokeback Mountain»-stjernen ble funnet død i sin leilighet 22.januar i år. Den umiddelbare obduksjonen ga ingen klare svar, men nå vet familien hvorfor sønnen ble revet vekk fra dem.

– Heaths død er en advarsel om de skjulte farene ved å kombinere reseptbelagte piller, selv i små doser, sier Ledgers far i en offisiell uttalelse, ifølge AP.

Hele familien reiste tirsdag til skuespillerens hjemby, Perth i Australia, det blir begravelse lørdag med bare de nærmeste til stede.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix