Ville du hatt sex med din venns kjæreste, hvis du visste at det aldri ville bli oppdaget?

Er din nåværende kjæreste den du har hatt best sex med?

Røyker du regelmessig hasj?

Nøt du din homoseksuelle opplevelse?

Slike nærgående spørsmål måtte Dan Baardesø Hansen (24) svare på foran 431.000 seere da dansk TV3s nye og omdiskuterte program «Sannhetens time» hadde premiere onsdag denne uken.

I programmet har deltakerne på forhånd svart på 50 spørsmål koblet til en løgndetektor. Tør de å svare sant på 21 av spørsmålene foran TV-seerne, kan de vinne en halv million kroner.

Avslører alt for å bli med

Og danskene har ikke vært redde for å legge kortene på bordet for å få være med.

— Jeg har vært overrasket over hvor mye folk har vært villige til å fortelle i sine søknader - folk som har vært utsatt for seksuelt misbruk, som har vært alkoholikere eller drevet med kriminalitet, sier produsent Eric Engesgaard til bt.dk.

Han understreker at dét ikke nødvendigvis gir adgangsbillett.

— Dette er et underholdningsprogram, og visse ting er ikke underholdende. Folk skal jo tåle å se på, sier Engesgaard.

Delte meninger

Det danske nettstedet har latt både en yngre og eldre anmelder gi sin dom. Og kanskje ikke så overraskende: Førstnevnte gir fem stjerner, sistnevnte null.

«Programmet er best når foreldre, kjæreste og venner ser deltakerens fasade av hemmeligheter og pinlige løgner sprekke som et tomt fugleegg. [...] Så er han i virkeligheten en utro tyv, som ikke tror på sin egen kjærestes evner som mor, og med hang til homoerotikk. Og likevel sitter mor, far og kjæresten og klapper iherdig hver gang Dan svarer riktig,» oppsummerer den yngre anmelderen, og konkluderer: «Fett!»

«Hvor avstumpet og overfladisk kan det bli?» spør den eldre anmelderen, som legger til at han ble i dårlig humør av å se programmet.

Også de danske TV-seerne er delte i synet på programmet. Av de nesten 14.000 som har stemt på bt.dk, svarer 58 prosent at programmet går for langt.