KRISTIANSAND: — Dette er helt normale tall og vi er godt i rute, sier direktør Harald Andersen i IK Start.

Han vil ikke bekrefte eller avkrefte noe billettsalgstall til konserten med Dolly Parton 17. juni på Sør Arena.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til ligger tallet rundt 7000 billetter, én måned etter det ble kjent at Dolly kommer til Sørlandet. Det betyr at IK Start har drøyt fire måneder på seg til å selge 8000 billetter og nå målet på 15.000 solgte.

Dette er Dolly Partons eneste konsert på norsk jord i år, men i mars i fjor gjorde hun to konserter i henholdsvis Oslo og Bergen. Dette var første gang hun besøkte Norge på nesten 20 år, og begge konsertene solgte ut «på et blunk». 7000 hørte henne i Oslo Spektrum og 6000 i Vestlandshallen.

Nå legger IK Start og medarrangør Atomic Agency altså lista en del høyere, med en stadionkonsert og totalkapasitet på 20.000 mennesker. Responsen fra publikum er svakere enn da de i fjor satte opp Elton John på Sør Arena 25. juni. Da var 19.500 billetter solgt i løpet av to uker.

— Det var et salg konsertarrangører bare kan drømme om. Elton er en annen type artist enn Dolly Parton. Salget på Dolly så langt er helt i tråd med prognosene, sier Andersen, som altså ikke vil bekrefte tallet på 7000 billetter.

— Det er ikke vanlig å oppgi noe eksakt billettall i månedene før en slik type konsert, sier Andersen, og lar det skinne gjennom at praksisen skyldes salgsstrategiske hensyn.

— Vi er veldig fornøyde med salget så langt, og vi må ikke ha så mange som 15.000 for å gå i balanse. Det vanlige er at du får stort salg med det samme konserten blir annonsert, og så jevner det seg ut for så å ta seg opp igjen den siste måneden, sier Andersen.