Hennes første album på fire år «X» er stjernens fjerde plateslipp i statene og 10ende album i alt. «X» debuterte på 139 plass på Billboard 200-listen med et salg på bare 6.000 plater, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Hennes forrige album «Body language» debuterte på en 42 plass med 43.000 solgte plater i 2004. To år tidligere havnet platen hennes «Fever» på en tredjeplass med 114.700 solgte plater.

Ikke enige

Øverst på stjernens hjemmesider står det derimot noe helt annet.

— Kylie har akkurat returnert etter en suksessfull promoteringstur i USA, etter utgivelsen av hennes nye album «X» 1.april.

Samme uken som det nye albumet hennes ble sluppet, var Minogue i Statene og gjorde tv intervjuer i NBC's «Today», CBS' «The Late Late Show with Craig Ferguson» og hun var gjest hos Ellen i «Ellen DeGeneres Show». Hun hadde også en sangopptreden i ABC's «Dancing with the Stars», som ble sett av mer enn 17 millioner tv-tittere. På tross av dette har hennes nye plate ikke nådd noen høyder på de amerikanske hitlistene.

Bra i andre land

Men stjernen kan trøste seg med at om hun ikke slår så godt an lenger i USA, så er hun fortsatt stor i andre land. «X» ble sluppet internasjonalt i november i fjor, og debuterte som nummer to i Storbritannia og som nummer en i Australia, stjernens hjemland. Hun starter sin Europaturne i Frankrike 6.mai. Men noen USA-turneplan har ennå ikke blitt annonsert.

En talsmann for Capitol Records, som utga albumet «X» i samarbeid med Astralwerks, sa at kampanjen for albumet fortsatt er på et tidlig stadium. Den første singelen «All I See» skal ut på radiostasjoner neste uke.

Kylie Minogue var to år borte fra rampelyset etter å ha fått diagnosen brystkreft i 2005.