Uforberedte tv-seere fikk først stifte bekjentskap med Edmund Blackadder i 1983. Totalt ble det laget fire sesonger med galskapen, og serien havnet på andreplass da BBCs seere fikk anledning til å kåre tidenes beste sitcom.

Comeback Nå røper BBC har seerne får et gjensyn med rollebestningen som sørget for å trimme lattermusklene våre på 80-tallet. I en pressemelding opplyses det at Atkinson og de andre skal samles til en dokumentarspesial på BBC One ved juletider. Stuntet skal markere at det er 25 år siden den første sendingen i 1983. Sendingen har fått navnet «Blackadder Rides Again» og seerne får blant annet gleden av å se og høre Rowan Atkinson fortelle om sine erfaringer med å spille Blackadder. I tillegg medvirker Stephen Fry, Hugh Laurie, Richard Curtis, Ben Elton, Miranda Richardson, Tim McInnerny og Tony Robinson i dokumentaren.

Fornøyde Underholdningsredaktør i BBC, Katie Taylor, er begeistret.

– Blackadder er en av BBCs aller mest populære sitcoms, og finnes det noen bedre enn en retrospektiv kikk på hva som gjør serien så spesiell, spør hun.

Spesialsendingen vil vare 60 minutter og blir produsert av Tiger Aspect Productions for BBC One. Mer informasjon om serien finnes på BBCs Blackadder-sider.