Overraskelsene stod i kø i kveldens episode av Robinsonekspedisjonen på TV3. Ved sammenslåingen dukket det opp tre nye deltagere, hvorpå den ene (Hege Reime) røyk ut i en duell med George Stephen Vaz. Så slapp Christer Falck en bombe i øyrådet. Deltagerne fikk to stemmer hver som de kunne velge om de ville bruke da, eller spare til neste øyråd.

— Det var veldig uventet, og det var umulig å vite hva de andre kom til å gjøre. Vi fikk jo ikke snakket sammen før vi skulle stemme. Jeg valgte å kun bruke en stemme fordi jeg var ganske sikker på å ikke ryke ut. Det angrer jeg på nå, sier Julianna.

- Uflaks

De to nye deltagerne Ine Amundsen (25) og Anton Soggiu (27) hadde klart å overbevise George om at det var Julianna som burde stemmes ut. Da de tre brukte sine dobbeltstemmer, ble det stripperen som måtte dra hjem.

— Det var vanvittig surt og urettferdig å ryke ut på den måten. Det går ikke an å spille et spill når det kommer sånne overraskelser, og det var helt tilfeldig hvem som måtte gå. Det var kun uflaks at det ble meg, sier Julianna.

- Hvorfor ville de nye deltagerne ha deg ut?

— De så at jeg hadde en sterk posisjon i gruppen, og anså meg som en trussel. Jeg visste at de kom til å stemme på meg, men vi andre ville jo ha ut en av de nye deltagerne. Siden vi var flere enn dem regnet jeg med at det kom til å gå som vi ville.

- Hadde vunnet hele greia

Det var kun en stemme som skilte Julianna og den nye deltageren Ine.

Julianna hadde alliert seg med sin tidligere lagkamerat Tom Andre Tveitan (38), ofte kalt Tommen, og er sikker på at hun ikke ville røket ut hvis det ikke var for den overraskende vrien i øyrådet.

— Jeg ville ha vunnet hele greia, sier hun.

Julianna gjorde seg bemerket som ei tøff jente som snakker rett fra levra, og kom med flere harde uttalelser. Det ble en heftig diskusjon i lag sør da Nelden Petersen (26) ville trekke seg på grunn av myggstikk. Dersom han valgte å trekke seg, måtte Julianna og Tommen, som var de to gjenværende deltagerne, dra til helvetesøya.

— Jeg holdt på å eksplodere. Det var ingen medisinsk grunn til at Nelden skulle forlate konkurransen, men han sytet og klagde så mye at de ham muligheten til slutt. Det var irriterende at det fikk konsekvenser for oss da han valgte å dra, sier Julianna.

Sønnen ser på Robinson

26-åringen kommer opprinnelig fra Haugesund, men bor i Trondheim. Hun har to barn, en gutt på 8 år og ei jente på 4. - Ser de på Robinson på tv?

— Ja, sønnen min ser på det hver gang. Han synes det er spennende, men at det er kjipt at laget mitt taper så mye. Han mener jeg burde vært på det andre laget, ler Julianna.

- Hva tror du grunnen var til at dere tapte nesten alle robinsonkampene?

— Motivasjonen var på bunn i laget. Alle bortsett fra meg og Tommen ville hjem, og tenkte bare på det. De var i tillegg slitne og trøtte og hadde fått lite mat, og da klarer du ikke å gi hundre prosent selv om du sier du skal gjøre det.

Vil melde seg på igjen

I årets Robinsonekspedisjon har rekordmange deltagere trukket seg på grunn av sykdom eller hjemlengsel. Nelden var den niende i rekken.

— Jeg skjønner ikke hvorfor de trakk seg. Det var ikke tøft å være med på Robinson i det hele tatt. Det var ikke akkurat noen ferie, men jeg synes det var helt fantastisk. Alle hadde jo sett Robinson på tv før, og burde ha vært forberedt på hva de gikk til. Det blir tåpelig å få sjokk over at det er lite mat, for eksempel. Jeg spiste det jeg fant, og klarte meg greit, sier Julianna.

Hun trivdes så godt i konkurransen at hun drømmer om å dra tilbake.

— Jeg har aldri vært så lykkelig som jeg var på Robinsonøya. Jeg lærte mye om meg selv, og fant Julianna. Jeg følte meg fri, og det var godt å bare ha seg selv å tenke på. Jeg kunne levd livet som en Robinson, og jeg kommer garantert til å melde meg på konkurransen igjen.