Med en virtuell trommevirvel introduserte videoportalen YouTube sin første prisutdeling gjennom tidene. Millioner av wannabe-stjerner verden over har brukt nettstedet som et mulig springbrett med umiddelbar stjernestatus som mål.

— Har endret folks oppfatning

YouTube har dominert det brukerstyrte videoklipp-markedet på internett siden oppstarten i februar i fjor. Nå roser de vinnerne for å ha fostret videofeberen på nettet.

— De så muligheten til å bli synlige på verdensbasis, og gjennom deres suksess har de endret folks oppfatning av hva en «stjerne» er, sier Jamie Byrne, leder for markedsføring i YouTube.

Norsk 3.plass

I kategorien «mest kreative video» endte Norges YouTube-stjerne Lasse Gjertsen fra Larvik på 3.plass med videoen «Hyperactive». Videoen er vist nærmere to millioner ganger.

— Etterhvert som massene ble opplyst om internettvideoer, har folkene bak disse videoene gått fra å være tilsynelatende usynlige til etablerte personligheter over natten, sier Byrne.

YouTube delte ut priser i sju ulike kategorier:

Beste kommentar: «The Winekone». Kanadieren tilbyr tilfeldig, rotete monolog om en rekke tema. Se video.

Mest kreative video: Chicago-bandet «OK Go»s fire medlemmer danser på 3D-møller til låten «Here It Goes Again». Videoen er vist hele 13 millioner ganger. Se video. På tredjeplass endte Lasse Gjertsen fra Larvik med vidoen «Hyperactive». Se video.

Beste komedie: Anthony Padilla og Ian Hecox, aka Smosh, står bak en av de mest populære kanalene på YouTube. Universitetsstudentene har nærmere 70 000 fans som følger alle deres bevegelser - enten det være seg musikkvideoer eller morsomme sketsjer. Se video.

Beste musikkvideo: Den Los Angeles-baserte sangeren Terra Naomi har fått platekontrakt med Island Records som følge av eksponeringen gjennom YouTube. Se video.

Beste serie: Serien «Ask a Ninja» er laget av Los Angeles-komikerne Kent Nichols og Douglas Sarine. Se video.

Mest inspirerende video: Australieren Juan Mann tilbyr gratis klemmer til fremmede mennesker i Sydney. Se video.

Mest sjarmerende video: Denne vidoen laget av Dony Permedi handler om en stakkarslig fugl som bruker hele sitt liv i et forsøk på å oppnå sin største drøm: å kunne fly. Se video.