Lørdag spiller Hilde Hefte på Håndverkeren. Bildet ble tatt da hun sang under Tall Ships Races i fjor. Lørdag spiller Hilde Hefte på Håndverkeren. Bildet ble tatt da hun sang under Tall Ships Races i fjor. Foto: Kristian Hole

Hilde Heftes «one woman show

Lørdag gjør Hilde Hefte alt selv på scenen på Håndverkeren. — Jeg vil ut av komfortsonen, sier hun.

KRISTIANSAND: - Det er første gang jeg gjør et «one woman show» musikalsk. Jeg ville komme meg ut av komfortsonen, utfordre meg selv og bruke noen nye uttrykk, sier hele Kristiansands jazzdronning, Hilde Hefte, til Fædrelandsvennen.

Spiller alt selv

Lørdag entrer hun scenen på Håndverkeren med «en hel haug» med instrumenter. Både en fenderrhodes (klaverinstrument), gitar, perkusjon, loopmaskin og stemmedelemaskin blir med på konserten.

— Jeg skal ikke bruke alt på en gang altså, sier Hefte.

- Det må være noen utfordringer ved å holde styr på alt dette?

— Ja, det er det. Jeg krysser fingrene for at alt skal gå bra. For det første så skal jeg spille alt selv. Jeg er jo mest vant til å stå foran og synge. I tillegg skal jeg gjøre flere sjangere. Men heldigvis har jeg med meg en fyr på laget som fungerer som en slags lyddesigner.

- Hva slags sjangere er det snakk om?

— Det er alt fra jazzballader til poprock og samtidsmusikk. Jeg tror vi bare må kalle det Hilde Hefte-sjangeren, svarer Hefte som spiller en blanding av eget og andres materiale.

- Jeg er i overkant spent

Selv om Hilde Hefte er en svært erfaren artist, er hun spent i forkant av konserten.

— Jeg er i overkant spent. Jeg gleder meg veldig, samtidig er jeg redd. Men det skjerper meg veldig. Når jeg gjør ting jeg har gjort i hundre år er nervene på et annet plan enn når man gjør noe nytt, men nervene er der uansett. Det er når jeg ikke har hatt nerver at ting har gått galt. Da er en ikke skjerpet, sier Hilde Hefte.