ARENDAL: Ostindiafareren Götheborg fra Sverige kommer til Kjæmpestaden fredag 19. juni. Götheborg er verdens største historiske skip, og er en tro kopi av originalen som ble bygget for nærmere 300 år siden. Skipet gikk den gang i fast trafikk mellom Norden og Kina før det sank på havnen i Gøteborg 12.september 1745. Sjekk vår festivalguide her

Dagens kopi er nesten 60 meter lang, og da det skipet stod ferdig i 2003, ble det døpt av den svenske kongen og dronningen. To år senere gjennomførte det sin første reise til Kina. Siden har det vært blant annet i Singapore, Sør-Afrika, Egypt og Brasil.

— Götheborg er verdenskjent, og vi er selvfølgelig særdeles stolte av at skipet kommer til Arendal. Bare å se skipet er en spektakulær opplevelse. Å få lov til å være om bord blir enda større, sier styreleder i Kjæmpestaden, Geir Fredrik Sissner, i en pressemelding.

Festivalen Kjæmpestaden inneholder et variert program 19. – 20. juni, med blant annet oppføring av Tordenskioldskantaten i Pollen fredag og folkefest med brosteinsdans lørdag.

PÅ BILDET: Tone Pernille Sivertsen (prosjektleder i Kjæmpestaden), Geir Fredrik Sissener (styreleder Kjæmpestaden), Emanuel Persson (ekspedisjonsleder Götheborg), Kristin Hamdan (kommunikasjonsansvarlig Götheborg) og Kristen Bjormyr (Arendal bystyre). FOTO: Kjæmpestaden. Foto: Kjæmpestaden