Erik Stokke fra Trondheim er den første i verden som stikker av med hovedpremien på en halv million kroner i det internasjonale tv-konseptet «Sannhetens øyeblikk» på Tvnorge.

Hva føler du nå, Erik Stokke?

– Jeg føler glede over at jeg har vunnet penger, selvfølgelig. Jeg har stort sett vært åpen mot familie og venner ganske lenge, så jeg tror ingen fikk bakoversveis. Jeg angrer på ingen måte at jeg deltok. Samtidig er jeg lettet over at jeg slapp en del spørsmål som de andre fikk.

Hvilke spørsmål da?

– Spørsmål som det hadde vært vanskelig å svare verken ja eller nei på. Som om jeg noen gang hadde stjålet penger på jobben. Jeg fant en gang en hundrelapp under kassa på ICA når jeg var ung, så svaret måtte bli ja. Men ettersom det bare er ja/nei-spørsmål hadde jeg ikke kunnet utdype.

Hva var vanskeligst å svare ærlig på?

– Før konkurransen tok jeg en løgndetektortest med 50 spørsmål der jeg svarte ærlig. Under konkurransen endret jeg likevel tre av svarene. Det var vanskeligst å svare på om jeg meldte meg på konkurransen bare for å bli kjent. Heldigvis trykte broren min på en knapp så jeg slapp å svare. Det var godt spilt av ham.

Det kunne ikke være lett å innrømme at du har hatt sex med dine ansatte?

– Det var ikke noe artig å svare på, men poenget er å være ærlig. Jeg tror verken familie eller venner ble særlig sjokkert. Jeg er likevel spent på reaksjonene i dag.

Du innrømmet også at du har droppet å ansette folk fordi de var for stygge?

– Det var i den perioden jeg drev klesbutikk. Det er stygt å si, men det er jo en bransje der man skal selge direkte til en kunde. Da må man være litt kynisk og kjip og si at selgeren bør se ålreit ut. Det er lite typisk for oss nordmenn, men sånn er businessen. Dessverre.

Hvilke andre hemmeligheter måtte du røpe?

– Jeg har både solgt klær og driver en frisørsalong, så da jeg fikk spørsmål om jeg hadde fantasert om guttesex svarte jeg nei, og fikk riktig på det. Det var ålreit for min del å finne ut at jeg er på riktig side, hehe. Det spørsmålet som mora mi synes var verst, var om jeg hadde hatt sex med en kjendis bare fordi hun var kjent. Jeg svarte bekreftende. Min mor var redd for at det skulle komme fram hvem det var. Det kom også fram at jeg hadde vært delaktig i at et giftermål hadde gått i vasken og at jeg synes det er for mange innvandrere i Norge. Med å svare bare ja eller nei blir man framstilt på en litt annen måte enn man ønsker. Men det er litt av konseptet.

Og ellers?

– Jeg hadde aldri kommet på å melde meg på noe sånt selv. Men da jeg ble påmeldt, tok jeg utfordringen. Pengene går med på å betale ned gjeld og sponse mora mi med en ferietur, og så skal broren min få en symbolsk sum. Kompisen min er evig ungkar så kanskje jeg spanderer et kvinnfolk på ham.

Til spott og spe: Eirik Stokke utleverte seg selv på tv, for en halv million kroner. Foto: TV-Norge