Konserten skulle ha foregått på Koengen 2. juli, er flyttet til Vestlandshallen den 28. januar i 2010. – Alle som har billetter til den opprinnelige konsertdatoen, kan selvfølgelig bruke disse til konserten i Vestlandshallen. Det som er synd er jo at folk må forandre planene sine, sier Frank Nes i Bergen Live.

De som vil, får refundert billettene sine ved å henvende seg til Billettservice innen 2. august.

Fremdeles billetter

Vestlandshallen rommer ikke et like stort publikum som Koengen ville gjort, men det er ikke grunn til å fortvile av den grunn. Rundt 9000 billetter er solgt til konserten. I Vestlandshallen er det plass til rundt 10.000 mennesker, så det er fremdeles ca. 1000 billetter igjen for salg.

Nes tror ikke utsettelsen blir dårlig tatt imot av fansen.

– Ekte fans er vel bare glad for at Dave Gahan er frisk igjen og at det faktisk blir konsert, sier Nes.

Bedre konsertopplevelse

Lederen i Bergen Live mener den nye konsertarenaen kan by på en enda bedre konsertopplevelse enn det Koengen ville ha gjort.

– På Depeche Modes konserter er video— og lyseffekter en viktig del av showet. Under en innendørskonsert vil disse komme bedre til rette enn ute en lys julikveld, mener han.

Kreftoperert

Det britiske bandet måtte avbryte sin turné, Tour of the Universe bare to dager etter oppstarten Tel Aviv 10. mai. To dager senere fikk nemlig frontfigur Dave Gahan et alvorlig anfall av magekatarr. Under sykehusoppholdet ble det oppdaget at han hadde en kreftsvulst på blæren, og han ble operert. Dette forteller bandet selv på sine hjemmesider .

Gahan er nå friskmeldt, og turneen starter opp igjen i Leipzig 8. juni.

– Det er et enormt puslespill å omorganisere turneen etter en pause på nesten en måned. Noen show er blitt avlyst, så vi er bare glade for at vi har fått til en ny konsert i det hele, sier Nes.