I kveld var det finale i «Ungkaren 20 vs. 40» på TVNorge, og ungkaren Jørgen Festervoll måtte ta sitt endelige valg. Det stod mellom Silje Haukner (39) fra Råholt og Katinka Hellan (21) fra Trondheim.

Mot slutten av programmet avslørte Jørgen Festervoll at det var den yngste av jentene, Katinka Hellan, som hadde vunnet hans hjerte.

Katinka og Jørgen på vei til en romantisk date ved et ørnerede. (Foto: TVNorge)

— Det var en utrolig lettelse, og befriende å endelig få et svar. Jeg ble veldig glad, sier Katinka. Var usikker

Hun var usikker på om Jørgen kom til å velge henne helt til hun fikk bekreftelsen.

— Jeg følte at vi hadde en bra kjemi mellom oss, men samtidig tenkte jeg at han kunne ha like bra kjemi med Silje, sier hun.

Katinka forteller at hun var nervøs under den siste utvelgelsen.

— Jørgen holdt meg i hendene og sa mange fine ting til meg, men så var det en lyd i bakgrunnen som gjorde at han ble helt satt ut. Han stod helt stiv lenge, og da ventet jeg bare på et "men". Jeg tenkte at dette ikke kom til å gå bra, men så sa han at han hadde blitt skikkelig forelsket i meg, og ville dra fra Sør-Afrika sammen med meg.

Katinka og Jørgen på Safari-date i kveldens program. (Foto: TVNorge)

Det var utolig deilig, sier hun.

— Deilig å kunne si hva jeg følte

— Det var deilig å endelig kunne si hva jeg følte, og være ærlig overfor Katinka. Jeg har gjennom hele programmet vært opptatt av å behandle alle likt, og det var godt å kunne dele alt med en dame, sier Jørgen Festervoll.

Han forteller at han hadde hatt et godt øye til Katinka lenge, men at det først var helt på slutten han klarte å bestemme seg.

— Det som ble utslagsgivende for valget er noe jeg ikke kan si hva er. Det var bare noe ved Katinka som gjorde at jeg falt, sier Jørgen.

Fikk ultimatum

Katinka var en av de mer beskjedne og tilbaketrukte jentene i «Ungkaren», men dette endret seg da Jørgen ga henne et ultimatum.

— Han ba meg om å åpne meg mer opp fordi han ville se mer av meg. Gjorde jeg ikke det, mente han det ikke kom til å funke. Da turte jeg endelig å gi slipp på meg selv og kjenne på følelsene mine, sier 21-åringen.

Hun hadde da visst en stund at hun hadde følelser for Jørgen, men holdt tilbake fordi hun var redd for å bli skuffet.

Romantisk date ved ørnerede

Det mest romantiske øyeblikket Katinka hadde med Jørgen var da de var på tur til et ørnerede som lå på kanten av en bratt dal.

— Vi stod på et utsiktspunkt, og Jørgen holdt rundt meg. Det var som om vi svevde i lufta, og det var da jeg skjønte at jeg var skikkelig forelsket. Jeg skulle ønske vi kunne ha stått slik hele dagen, sier hun.

Katinka studerer i Oslo, så hun og Jørgen bor i samme by. Om de bor sammen, eller om de fortsatt er forelsket, lar de imidlertid være en hemmelighet.

— Det får dere vite i det siste oppsummeringsprogrammet på TVNorge, sier de.