— Jeg var en mann før jeg ble konge, sier Conan i introfilmen til spillet Age of Conan, med tydelig forakt for folk som blir født til høye titler istedenfor å kjempe seg til dem.

Sjefsbarbaren

Conan er selveste sjefsbarbaren som kjemper seg opp fra ingenting til å få sitt eget kongedømme.

Den norske spillutvikleren Funcom sikter høyt når firmaet våger å lage et onlinerollespill basert på Conans verden. Age of Conan skal ta opp kampen med World of Warcraft.

— Over 150 mennesker fra over 20 land jobber nå med spillet, sier produktsjef Erling Ellingsen hos Funcom.

Sverdsvinger eller magiker?

Robert E. Howard skapte den hyboriske tidsalder, som Conans eventyr er lagt til.

Og han skapte Aquilonia, som Conan til sist erobrer. «Hit kom Conan, cimmerianeren, svarthåret, sverd i hånden, en tyv, en kriger, en konge», som det fritt oversatt heter i sagaen.

Vil du være sverdsvinger eller magiker? Valget er ditt i Conan, som byr på en svært imponerende grafikk, ubegrensede muligheter for å skape en original figur og spennende og rik våpenkamp.

Veldig voldelig

— Det er et veldig voldelig spill, da, sier Ellingsen, og det har han rett i.

For Age of Conan er nok beregnet på et voksnere publikum enn World of Warcraft, med sin temmelig brutale grafikk. Her kan du kappe hoder. Kanskje vil det krympe markedet litt.

Kommer i oktober

Age of Conan skal være ute i oktober, sier Ellingsen, som også minner om at spillet er blant de få som er klargjort for DirectX 10, som bare finnes for Vista. Om det ikke forteller deg noe som helst, betyr det i klartekst at du kan vente deg enda flottere grafikk.

Funcom vil ellers snart åpne for at publikum kan teste spillet. Du kan snart melde deg på på www.ageofconan.com.

Så gjenstår det å se om Funcom greier å ta til fange noen av WoWs åtte millioner spillere.