The Cramps-grunnlegger og frontsjef, Lux Interior, eller Erick Lee Purkhiser som han opprinnelig hette, døde natt til onsdag.

Ifølge en pressemelding skal årsaken være vedvarende hjerteproblemer. Han døde på Glendale Memorial Hospital i California, skriver The Inquisitr.com.

Lux og Poison

«Can Your Pussy Do The Dog»-hitmakeren gunnla The Cramps sammen med gitarist og kone, Poison Ivy, i 1972. Legenden forteller at han plukket henne opp som haiker i California. I 1975 flyttet de til New York og ble en del av stammen i punkmiljøet der. The Craomps var fast inventar i CBGB-miljøet. De var også en fast del av Max' Kansas City før de signerte med Miles Copeland.

Bandet nådde de store overskriftene da de i 1978 gjorde en gratiskonsert for pasientene ved California State Mental Hospital i Napa. Konserten ble senere utgitt som livealbumet «Live at Napa State Mental Hospita».

På Øya

The Cramps ga ut 14 album, blant andre «Smell of Female», «A Date With Elvis», «Bad Music For Bad People» og «Stay Sick».

Bandets besetning varierte, men Lux og Poison Ivy var alltid med.

De var med i en halloweenepisode av den kommersielle suksessen «Beverly Hills 90210» i 1995. The Cramps holdt stilen til det siste, og spilte i Norge på Øyafestivalen i 2006.