HOVDEN: — Vi ville at den siste episoden skulle være spektakulær og dramatisk, og hva er mer dramatisk enn et norsk fjellandsskap?, svarer manusforfatter og skuespiller Frank Hvam på spørsmål om hvorfor de valgte Hovden som innspillingssted.

«Klovn» har gått på dansk TV2 i fire år, og den siste episoden blir nummer 60 i rekken. Serien er solgt til de andre nordiske landene, og norsk TV2 sendte første episode i desember 2008. De fleste skuespillerne i serien bruker sine egne navn, og alt som skjer skal være basert på virkelige hendelser. Hovedpersonene i serien er Frank Hvam (spilt av Frank Hvam) og hans gode venn Casper Christensen (spilt av Casper Christensen), som har hver sin kjæreste.

- FulIstendig håpløs på ski

I den siste episoden drar disse fire på skiferie til Hovden. Under innspillingen fikk de medvirkende prøve sine ferdigheter i alpinbakkene.

— Jeg er i likhet med rollefiguren min fullstendig håpløs på ski, slik stereotypen om dansker er, ler Hvam.

Frank Hvam har i serien en unik evne til å havne i umulige situasjoner, og dette skaper mye av humoren i serien. «Klovn» er ikke en vanlig komiserie. Skuespillerne improviserer mye, og får seerne til å le selv om det er vanskelige temaer som prostitusjon og rusmisbruk som tas opp.

Omkommer i snøstorm

Den ene av hovedpersonene omkommer i en snøstom under skiferien på Hovden, og blir funnet ute i skogen.

— Det er noe trist som skjer i serien, men det skjer på en slik måte at vi kan le av det. Det er en litt spesilell humor i serien som danskene har likt godt, og jeg tror også nordmenn kan le av den, sier Hvam.

Det meste av innspillingen foregikk på alpinsenteret på Hovden, men noen scener ble også spilt inn på restauranten på Hovdestøylen og på Hovden kunsthandel.

Produksjonsteamet føler seg godt tatt imot på Hovden.

— Folk her er veldig hyggelige, og har hjulpet oss med mye. Jeg synes også det er veldig fint på Hovden, og jeg har lyst til å reise tilbake, sier Hvam.

Den siste episoden av serien blir vist på dansk TV2 i februar.