– Rollen som Petra er en ganske utfordrende oppgave. Pia Tjelta må bruke sine ulike evner, både komikk, ekspressivitet og musikalitet. Hun er en veldig dyktig skuespiller, og dette er en perfekt rolle for henne. Vi gleder oss veldig til at hun kommer til oss, sier teatersjef Arne Nøst til Rogalands Avis.

Hamsun-tolkning

«Sladder» er en tolkning av Knut Hamsuns roman «Konerne ved vandposten», i Yngve Sundvors regi. Oppsetningen får premiere 7. november, og har også Sally Nilsson, Cato Skimten Storengen og Svein Harry Schöttker Hauge på rollelisten.

– I alt blir det antakelig 14 skuespillere, fem av dem er gjesteskuespillere, sier Nøst.

I tillegg til Tjelta blir Stavanger-frilanserne Kathrine Fagerland, kjent fra Varg Veum-filmene, og Marko Kanic, fra «Mongoland» og «Monstertorsdag» med påscenen.

Abel skriver musikken

Hamsun-oppsetningen byr på flere norske stjerner. Morten Abel debuterer som teaterkomponist, og skriver altså musikken til forestillingen. Det er teatersjef Arne Nøst som har scenografien.

Pia Tjelta spiller kona til Oliver, Petra.

– Oliver har mistet forplantningsevnen sin, for å si det mildt, men Petra får likevel fem barn. Hamsun beskriver henne som en vakker kvinne som kan styre sine virkemidler; en kvinne som har det kjappe, det beregnende, og det erotiske. Dette er ikke en rolle der det er nok å være pen, sier Nøst videre.

Pop Pia

Teatersjefen sier han har store forventninger til Hamsun-oppsetningen.

– Jeg tror det blir en frodig oppsetning. «Konerne ved vandposten» er den morsomste av Hamsuns romaner, og «Sladder» er en dramatisering av boken. Vi håper at publikum vil se Hamsuns skarpe komikk og blikk på oss som mennesker, sier Nøst og peker på at Hamsuns univers i «Konerne ved vandposten» er fra et småbymiljø som ikke er så ulikt Stavanger.

«Sladder» har ingrediensene som ofte gjør seg på scenen: sladder, fallitter, bedragerier, mord, skandaler og sjalusi.

Dette er ikke første gang Pia Tjelta er med i teateroppsetninger basert på store norske forfattere. Hun fikk tikk tidligere i sommer mye skryt for sin innsats som fristerinnen Anitra i «Peer Gynt på Gålå».

Ikke like pop Pia

Pia Haraldsen får ikke like mye skryt. I alle fall ikke i teaterverdenen.

– Det er et hån mot skuespillerkunsten, sier teatersjef Otto Holmlung ved Trøndelag teater til VG.

Pia Haraldsens kjendiseri og manglende teatererfaring faller det seriøse skuespillernorge tungt for brystet når hun nå har sagt ja til «Romeo og Julie» som setter opp på Haugesund teater. Hun skal spille presten Lorenza, som vanligvis er en munk kalt Lorenzo.

– Det er helt ufattelig at man ikke bruker en profesjonell skuespiller. Vanligvis er presten i «Romo og Julie» fremstilt som et varmt og levende menneske som skjønner hva paret går gjennom. Men hvis teatersjef Nilssen ønsker en prest som virker som hun ikke skjønner noen ting, så får det være hennes valg, sier leder for Norsk skuespillerforbund, Agnete Haaland og sikter til teatersjef for Haugesund teater, Birgit Amalie Nilssen som ga Pia Haraldsen rollen.

Skoleteater

Selv viser Pia Haraldsen tilsinfortid som skuespiller i skolerevyer da hun var noen år yngre.Hun understreker også at hun trenger nye utfordringer.

Haraldsen er nå aktuell som sjekker på TV3. Sammen med mamma Jasmin.