Den første moderne filmen om Spider-Man kom ut i 2002, og da kjempet helten, spilt av Maguire, med superskurken Green Goblin. I oppfølgeren to år etter var det Dr. Octopus som var motstanderen, og i den tredje og ikke fullt så kritikerroste filmen var det Venom og Sandman som var motstanderne. Den tredje filmen trakk imidlertid flest kinogjengere av de tre, og det har ligget i kortene at Maguire tar på seg trikoten for fjerde gang.

Dunst

Det har imidlertid ikke vært bekreftet om Kirsten Dunst vil være med i en fjerde film, men nå har regissør Sami Raimi bekreftet overfor MTV News at hun tar på seg rollen som kjæresten Mary Jane Watson nok en gang. Den fjerde filmen vil være klar til premiere i 2011. Regissøren skuffer imidlertid fans som hadde sett fram til å se bryllupet mellom de to hovedpersonene. Det må i tilfellet vente til en eventuell femte film.

Skurk

Hvem som blir skurk i den fjerde filmen er ikke avklart, men produsent Todd Black lover at fansen blir fornøyd.

– Vi holder på å bestemme oss for skurken nå. Vi skal filme i New York igjen. Stol på meg: Folk vil sette pris på hvem vi velger fordi det vil være en stor del av New York, sier han til MTV.

Spekulasjonene har selvsagt allerede startet på forskjellige nettsider og i Spider-Mans univers er det som kjent en rekke fargerike skurker å velge blant. Kingpin, Chameleon, Kraven the Hunter og Carnage. The Lizard er også blitt nevnt av flere. Nettstedet Cinematical hevder blant annet å ha relativt sikre kilder på at det er sistnevnte skurk som er mest aktuell ettersom karakteren Dr. Connor allerede har hatt korte opptredener i de tre første filmene.