KRISTIANSAND: — Kings of Leon er blant de mest etterspurte på forumet til Quartfestivalen, de er blant de mest ettertraktede på markedet i år, og de er hovednavn på Glastonburyfestivalen (27.-29. juni) også. Da er de hovedband hos oss også, sier bookingsjef Andy Inglis i Quartfestivalen.

Det amerikanske alternativ-/countryrockbandet Kings of Leon er bekreftet som hovednavn på Idrettsplassen onsdag 2. juli, og Andy Inglis er klar over at bandet ikke er så ekstremt kjent som en Quart-headliner tradisjonelt har vært de siste årene. Samtidig er bandet store stjerner i Storbritannia, og kanskje blir de det også i Norge når fjerdealbumet kommer ut i år.

Predikantsønner

Kings of Leon består av fire mann med etternavnet Followill, tre brødre og én fetter. De tre er sønner av en sørstatspredikant og har øvd samspill siden de var bøtteknotter. De har for øvrig vært i Kristiansand før.

I 2003 var Kings of Leon en del av Club Quart-programmet idet de opptrådte på Vaskeriet. Samme år slapp de den kritikerroste debutplata «Youth and Young Manhood».

I tillegg til Glastonbury er Kings of Leon satt opp som hovednavn på T in the Park i Skottland til sommeren.

Streets-fans

  • Jeg liker sørstatsvrien deres på rock ’n’ roll med en country-aktig snøvling. Vokalisten har et veldig særpreget uttrykk som jeg liker godt, og de er ikke et jålete band slik mange er i dag, sier Inglis.

Kings of Leon ville veldig gjerne spille på Quartfestivalen da de fikk høre at The Streets skulle spille der.

— Av en eller annen grunn liker disse to bandene hverandre veldig godt, så de er satt opp på Idrettsplassen samme dag, sier Inglis.

Det tredje navnet på hovedscenen er britiske Kate Nash, som også offentliggjøres i dag.

— Hun er ei tøff jente på 18 år fra London som lager kjøkkenvask-poesi av typen du ser i serier som «East-Enders», sier bookingsjefen.

2. juli nesten i boks

Nå har han klart så godt som hele programmet for onsdag 2. juli. Det betyr at billettene til denne dagen snart blir lagt ut for salg. Foruten Kate Nash, The Streets og Kings of Leon på Idrettsplassen, ser det slik ut:

Plenen: Justice Live, Digitalism, Friendly Fires, Parts & Labour

Hallen: UNKLE + to meget spesielle gjester, TBA, Cobblestone Jazz, Holy Fuck

— Nå gjenstår tre headlinere for scenene på Odderøya, og fire til en annen scene vi offentliggjør snart, sier Inglis.

Det betyr at allerede bookede Kent ikke blir hovednavn, slik du kanskje trodde.