Det er tidsskriftet Gypsy Roma Traveller History Month magazine som har hevdet at Elvis Presley hadde sigøyneropphav. De påsto at Elvis sine stamfedre var fra Sinti-familien, tyske sigøynere som utvandret til USA i det 18. århundret.

Publikasjonen, som er for skoleelever, har tidligere også hevdet at både Charlie Chaplin og Rita Hayworth kommer fra sigøynerkår.

Grotesk misbruk

Den britiske regjering har gitt magasinet opp mot en million kroner i tilskudd, og må nå tåle kjeft for dårlig pengeprioritering. Utdanningsminister Lord Andrew Adonis er den som får hardest medfart for det som i utgangspunktet skulle være en politisk korrekt håndsutstrekning.

Parlamentsmedlem Philip Davies er ifølge Contactmusic.com er ikke nådig i sin kritikk over pengestøtten.

– Dette er grotesk misbruk av skattebetalernes penger.

Hån mot fattige familier

Han taler videre på vegne av fattige barnefamilier:

– Når så mange familier strever med å få betalt regningene sine, er det intet annet enn et nytt slag i ansiktet at regjeringen støtter dette magasinets søppel.

Departementet for barn, skole og familie forsvarer seg med at pengene skulle brukes til å fremme forståelse og å bygge broer mellom folkegrupper med ulike kulturelle bakgrunner.

Forsvarer ministeren

Departementet forsøker å kaste lys over saken:

– Det er ikke sant at Lord Andrew Adonis har godkjent eller garantert for pengestøtten. Departementet har forsynt Roma and traveller community med disse pengene. Hensikten var at de skulle produsere informasjonsmateriell og dra i gang arrangementer for å feire og spre forståelse for sigøynerkulturen.