Har du også lagt merke til at gitar-riffet til «Seven nation army» hamrer i bakgrunnen under alle sendinger fra fotball-EM?

Riffet er overalt

Den lett gjengkjennelige rytmen til The White Stripes største hit kan høres når lagene går gjennom spillertunnelen før kampene, når fansen samles i gatene, i butikkene, på radio og på fjernsyn i Sveits og Østerrike, melder Reuters.

I EM i Italia i 1990 var det Luciano Pavarottis versjon av Pucchinis «Nessun dorma» som fikk alle til å gaule med og under EM i 1996 var det The Lightning Seeds sin «Three lions» (Eller «Football's coming home» som mange husker den som). Nå er det søskenparet Meg og Jack White fra Detroit sin tur.

Danket ut Enrique

Sangen har fullstendig overskygget turneringens offisielle sang, den spanske popstjernen Enrique Iglesias «Can you hear me» og Shaggy's offisielle maskot-låt «Feel the rush».

Fansen har lagt egne ord til basstonene: Italienerne synger for eksempel: «Cam-pioni-del-Mon-do» (Verdensmestere), mens andre nøyer seg med å synge «Dam, da, da, da, da, dam, dam».

En sveitsisk tabloid foreslo ifølge Reuters at årsaken til sangens popularitet må være at den er lett å synge etter en runde på fotballpuben.

Startet i Italia

Agenten for The White Stripes, Russell Warby, uttalte fredag at det først var italienske klubber som begynte å synge sangen. Deretter har tonene nådd nasjonalt nivå og spredt seg utover Europa – som en liten hær.

«Fotballhymner er som folkemusikk. De vokser på denne måten», sa Warby.

«Seven nation army» er fra albumet «Elephant» som kom ut i 2003.