KRISTIANSAND : — Egentlig er dette bedre enn å spille på Quart, både for meg sjøl og for bandet mitt. Istedenfor å bli stuet inn på en lite besøkt klubb eller måtte spille tidlig på dagen på Quart, får vi nå være headlinere, sier Ronny Haugeland.

Ingen konkurranse

På rekordtid har Louisfestivalen begynt å ta form, og nå er programmet klart.

— Det var mange som ville, men ikke kunne. Evan Seleven skar seg nesten, for bassist Hansemann er på tur. Så der stiller Trond Breen fra James Band opp på bass. Bandene glir over i hverandre, og hjelper hverandre. Akkurat finnes ikke noe som heter konkurranse, isteden er alle med og drar, smiler Ronny.

Det hele kickstarter torsdag kveld, når Terje Dragseths My body Electric åpner ballet på et nyoppusset Rederiet. Ronny pønsker på flere overraskelser denne kvelden som han ikke vil ut med. Sikkert er det imidlertid at Bird Flu Crew vil spille plater utover natten. Dagen etter fyres grillene ved Odderøya Amfi opp tidlig på ettermiddagen, før de sju bandene gyver løs fra scenen.

Kent kommer ikke til Odderøya

Hva slags scene de står på vet ikke Haugeland enda.

— Det ryktes at Kent skal spille dagen før, og hvis det stemmer, kommer vi jo til dekket bord på fredagen. Hvis ikke setter vi opp en vanlig scene, sier han.

Jan Sollien i Jan Sollien Artist AS forsøkte lenge å få satt opp Kent-konserten som planlagt, men måtte til slutt innse at planene ikke lot seg gjennomføre.

— Vi hadde knappe tre uker på oss til å sette ting i stand, og det gikk dessverre ikke, sier Jan Sollien til fvn.no.

Selskapet fikk først beskjed av kommunen at de kunne disponere Odderøya den aktuelle dagen, men mandag morgen kom kontrabeskjeden.

— Da fikk jeg beskjed av kommunen at det var konkursboet etter Quart som disponerer området, sier Sollien.

Siden Kents honorar ikke var betalt, måtte arrangøren ha hostet opp en god del penger, og det på svært kort tid.

— Det var mange som var interessert i å bidra, men til slutt ble vi stående alene. Vi kunne derfor ikke ta sjansen på å gjennomføre konserten, sier Sollien.

Les også: Kent kommer til Skral Festival

Dugnad

Louisfestivalen skal imidlertid gå av stabelen som planlagt, og Haugeland sier han merker en intens velvilje overalt. Festivalgjengen får stadig henvendelser fra folk som vil hjelpe til.

— Ideen vår er å lage en fest som er for alle. Quart solgte ikke nok billetter, dette er folks sjanse til å vise at de kommer når det skjer noe. De har ingen unnskyldning heller, for det er gratis også vet du!

— Ja, hvorfor har dere valgt å gjøre alt på dugnad?

— Vi kunne sikkert fått mye utav det om vi hadde bedt folk betale litt, men det er viktig for oss at vi ikke blir sittende med penger i overskudd. Vi skal ikke ha noen økonomisk vinning på det, sier han, og forklarer at de lever etter en avart av karma-regelen.

— Jeg tror at hvis en har gode intensjoner, vil det balle på seg i en riktig retning. Selv om dette egentlig er totalt egoistisk fra min side, legger Ronny til, og gjør ingen forsøk på å skjule at det hele er iscenesatt fordi han ville spille på Odderøya selv uten Quart.

Festivalgeneral x 2

Tidligere år har han stått på gateplan og sett opp på et hirarkiet, og lurt på hva de egentlig driver med på toppen.

— Nå sitter jeg på toppen, og hvis jeg ikke får det til så er det meg som må ta skylda også, sier han. Det er nok en viss fare for at Ole Marius Mathiassen også må ta sin del av skylda. De to deler nemlig tittelen ”festivalgeneral” mellom seg.

— Han har arrangert festival før, og er mye smartere enn meg, sier Haugeland. Han er ikke rent lite stolt over at de ser ut til å ro dette i land på rekordtid. Selv om han regner med at det kan dukke opp problemer, er motet på topp.

— Det er nok noen hindre på veien som vi ikke har sett enda. Det får vi ta når det kommer. Egentlig er det mye mer stas å lage festival enn bare å spille!

Disse skal spille:

Ring

Shogun

Evan Seleven

Davy Jones Locker

Dark Side of the Force

James Band

Figur Flint