Actionserien «24» er inne i sin sjuende sesong og TV2 sendte den sjuende episoden mandag. I USA ble sesongens ellevte episode sendt i går, og samtidig annonserte tv-selskapet Fox at serien ikke skal belaste klimaet i så stor grad framover. Ifølge The New York Times skal for eksempel scener med biljakter med påfølgende bilkrasj produseres på en langt mer miljøvennlig måte.

Grønt

«24» har som mål å bli en grønnere serie og opplyser at de ønsker å bli «karbonnøytrale». De har leid inn konsulenter for å måle CO2-utslippene, har begynt å bruke biodiesel, og sparer på lys— og stømbruk. De har også kjøpt inn klimakvoter, og får ros blant annet fra redaktør Joel Makower i miljønettstedet GreenBiz.com. Han mener at showet ikke bare gjør dette for imagets skyld.

— De har gjort hjemmeleksen, sier han til The New York Times.

Kritikk

Serien har fra flere hold fått kritikk for framstillingen av muslimer. De har også blitt beskyldt for å glorifisere bruk av tortur. Produsent Howard Green avviser at miljøsatsningen er startet for å bedre showets rykte blant amerikanske liberalere.

— Folk fortsetter å tillegge dette showet en politisk agenda. Noen ser sikkert kynisk på dette, men nei. Det er ingen sammenheng, sier han til avisen.

Forrige ukes episode ble sett av 486.000 seere i Norge.