KRISTIANSAND: — Vi fikk bare lov til å spille tre låter, så da laget vi en potpurri med mange låter i stedet, sa «Guttane» fra scenen. De sju musikerne fra Vennesla har spilt sammen i åtte år og sørget for god stemning i Domkirken under åpningen av Dark Season i går kveld.

Se smakebiter fra konserten her Faktisk snakket de nesten mer enn de sang, men folk lot til å like det de hørte. I alle fall runget latteren i kirkeveggene. Nærmere tusen publikummere hadde møtt fram for å få med seg det som viste seg å være et svært variert program.

KJÆRLIGHETSLÅTER

Aller først ut var en gjeng andre mannfolk. Nemlig mannskoret Vestergabet og deres dirigent Jon Kleveland som også hadde releasekonsert for albumet «Med Slips». En dame fikk likevel slippe til blant karene og det var Anne Karin Kaasa, gullstrupen fra Setesdal. Hun sang duett med Kleveland på en kjærlighetslåt og bidro også med egne låter og en helt fantastisk klokkeklar stemme. Kaasa har gitt ut to album og er snart ute med sitt tredje.

Bjøro Håland var som alltid på plass ved sin kones, festivalsjef Liv Hålands, side. Han stilte uten hatt denne gangen, men med sine tre faste venner fra USA, Casey Kelly, Leslie Ellis og Todd Cerney. Sammen med kapellmester Per Kolstad framførte de et knippe låter. De tre amerikanerne har deltatt på Dark Season mange ganger, og har også et par konserter sammen både i kveld og i morgen.

BJØRO: Bjøro Håland var også på scenen i Domkirka. Denne gangen uten den karakteristiske cowboy-hatten på hodet. Foto: Torstein Øen. MUNNSPILLGENI

Lillebroren til avdøde Johnny Cash, Tommy, er igjen i Kristiansand. Han opptrådte på festivalen for to år siden også. Sammen med nevnte Kelly, Ellis og Cerney sang han tre låter, deriblant en sang av Kris Kristofferson. Tommy Cash har for øvrig konsert i morgen kveld i Caledonien Hall.

Den som høstet aller mest applaus var trolig Charlie Blackwater. 20 år gammel begynte han å spille munnspill og har i dag 630 av sorten hjemme. At nærmere tusen mennesker greier å være så stille som de var da Charlie spilte i går, er mildt sagt utrolig. Munnspillgeniet spilte blant annet en svært vakker versjon av «Amazing Grace».

GAASEHUD

Da «Guttane» etter hvert tok over, ble tempoet noe ganske annet, og snakketøyet fikk bein å gå på. Undertegnede fikk dessverre ikke med seg mannskoret Gaasehud på grunn av deadline. Det var synd, fordi ryktene sier at de er svært dyktige og står i stil til navnet sitt.

Dark Season fortsetter i kveld og i morgen med blant andre Steve Harley & Cockney Rebbel, Madcon, The Violent Years, Rita Eriksen og Inger Lise Stulien.

Dark Season i kveld :

Steinar Revheim Band

The Violent Years

Steve Harley & Cockney Rebbel

Inger Lise Stulien

Rita Eriksen

Bjøro Håland

The Fabulous Could Have Beens

Casey Kelly

Leslie Ellis

Todd Cerney

Inger Marie Gundersen

Paal Flaata

Hansen/Randow

Madcon